ΕΛΑΣ: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια με τους Ρομά – Οι έξι από πυροβολισμούς που δέχτηκαν

ΕΛΑΣ: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί στα επεισόδια με τους Ρομά – Οι έξι από πυροβολισμούς που δέχτηκαν
Περιπολικό της Αστυνομίας EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ρομά επιτέθηκαν σε Μενίδι, Ζεφύρι και Περιφερειακή Αιγάλεω με καραμπίνες στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έξι από αυτούς από πυροβολισμούς και τέσσερις με βόμβες μολότοφ και αντικείμενα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι περιοχές έξω από καταυλισμούς Ρομά στην Αττική, όπου από ένα σημείο και μετά οι Ρομά δεν περιορίστηκαν μόνο στις βόμβες μολότοφ και στις πέτρες αλλά έβγαλαν και καραμπίνες και πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι παρά τα πυρά που δέχτηκαν δεν απάντησαν σε αυτά.

Από τις επιθέσεις και στις σφοδρές συγκρούσεις με Ρομά στην Αυλίζα στο Μενίδι, στο Ζεφύρι και στην Περιφερειακή Αιγάλεω τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, συνολικά 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων έξι από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας και τέσσερις από βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα αντικείμενα, ευτυχώς όλοι ελαφρά. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο τμηματάρχης της ΟΠΚΕ.

 Στα σημεία των συγκρούσεων με τους Ρομά έγιναν 7 συλλήψεις.

Συλλήψεις και τραυματίες αστυνομικοί και στα Εξάρχεια

Στα Εξάρχεια από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και με αφορμή και τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου στην Θεσσαλονίκη, έγιναν 21 προσαγωγές εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, από βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα που δέχτηκαν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα