Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία μετανάστη, ως προς την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία μετανάστη, ως προς την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση

Αφέθηκαν ελεύθεροι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Παραμένουν όμως στη φυλακή για τη δολοφονία μετανάστη

Eλεύθεροι, χωρίς όρους, κρίθηκαν, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, δύο πολίτες, σχετικά με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση,που αφορά στην Χρυσή Αυγή.

Επιστρέφουν όμως στη φυλακή, όπου κρατούνται για την δολοφονία του 27χρονου μετανάστη,στα Πετράλωνα.

Το δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε, μετά από διαφωνία που υπήρξε ανάμεσα στις εφέτες ανακρίτριες και τον εισαγγελέα, ως προς τα αν πρέπει να επιβληθεί προφυλάκιση στους δυο,οι οποίοι έδωσαν πολύωρες απολογίες στις δικαστικές λειτουργούς της υπόθεσης της Χρυσής Αυτής. Οι δικαστές του Συμβουλίου τάχθηκαν με ψήφους 2 έναντι 1 υπέρ της εισαγγελικής άποψης, κρίνοντας οτι δεν προέκυψαν ενδείξεις συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση.

“Θαρραλέα” χαρακτήρισε την απόφαση σε δήλωση του, ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός κατηγορουμένου, Αντώνης Φούσσας.

“Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βούλευμα τόσο από νομικής όσο και από ουσιαστικής πλευράς και μάλιστα πρέπει να το χαρακτηρίσω και θαρραλέο. Υιοθετήθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Χρ. Στεργιόπουλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με εγκληματική οργάνωση και πολύ περισσότερο με τη Χρυσή Αυγή”.

Οι δύο νεαροί δικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την, εν ψυχρώ ,δολοφονία του νεαρού εργάτη στις 17 Ιανουαρίου 2013, στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Οι δύο κατηγορούνται ότι μαχαίρωσαν με επτά μαχαιριές τον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν ο οποίος πήγαινε στην δουλειά του με ένα ποδήλατο.

Η δίκη τους θα συνεχιστεί στις 8 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα