Κύκλωμα εκβιαστών: Ξεκίνησαν οι απολογίες χωρίς δικηγόρους

Κύκλωμα εκβιαστών: Ξεκίνησαν οι απολογίες χωρίς δικηγόρους
ΑΘΗΝΑ - ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Οι συνήγοροι δεν έλαβαν άδεια να παρασταθούν από το ΔΣΑ. Ένας εκ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι θα απολογηθεί ακόμη και χωρίς δικηγόρο, έχοντας "εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη"

Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για το κύκλωμα των εκβιασμών Παναγιώτης Μουσσάς δήλωσε στον ανακριτή ότι θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο, παρά το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος της σιωπής. “Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη” φέρεται να είπε ενώπιον του ανακριτή ο  κατηγορούμενος.

Σημειώνεται, ότι οι δικηγόροι ζήτησαν αλλά δεν έλαβαν άδεια παράστασης από τον ΔΣΑ και η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ’εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων.

Η αίτηση τους θα κριθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή στην 1 το μεσημέρι.

Οι κατηγορούμενοι σήμερα θα πρέπει να έχουν απολογηθεί ακόμη και χωρίς συνηγόρους καθώς λήγει το πενθήμερο όριο για την κράτηση τους βάσει εντάλματος σύλληψης και ανακριτής και Εισαγγελέας θα πρέπει να αποφανθούν αν οι τρεις πρέπει ή όχι να κρατηθούν προσωρινά.

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αναφέρθηκαν στο θέμα που προέκυψε και ζήτησαν να βρεθεί λύση.

Ο κ. Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους συνηγόρους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εντολείς τους να απολογηθούν χωρίς τους δικηγόρους τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων των συνηγόρων και ζήτησε να δοθεί λύση και να παρακαμφθεί το πενθήμερο ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απολογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα