Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία αστυνομικών στου Ρέντη

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων τους κατηγορούμενους. Η δίκη διακόπηκε για την 3η Απριλίου.

"Δολοφόνοι σκουλήκια! Ζείτε ακόμη σκουλήκια; Ούτε μια ώρα μείωση της ποινής!", ήταν τα λόγια που φώναξε κατά την προσέλευση των κατηγορουμένων στη δίκη, η μητέρα ενός εκ των θυμάτων αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους σε καταδίωξη στο Ρέντη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό δεν συνεχίστηκε επί της ουσίας αφού ένας κατηγορούμενος δεν διέθετε συνήγορο υπεράσπισης, που θα έπρεπε να διοριστεί από την έδρα.

Τελικά το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο οποίο προσήλθαν συγγενείς και συνάδελφοι των θυμάτων, διέκοψε για τις 3 Απριλίου.

Η υπόθεση αφορά στη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη, την 1η Μαρτίου του 2011, στη διάρκεια καταδίωξης δραστών ληστείας σε κατάστημα στο Μενίδι, καθώς ένας εκ των κατηγορουμένων δεν είχε συνήγορο.

Κατηγορούμενοι για τον φόνο των αστυνομικών είναι τρία άτομα, τα οποία σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ποινές δις. ισοβίων και 25ετείς καθείρξεις, ενώ στην υπόθεση είναι άλλοι 11 κατηγορούμενοι που δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δις ισόβια για τη δολοφονία των δύο της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας αστυνομικών στο Ρέντη - Τον καταζητούσαν οι Αρχές

SHARE: