Κάλαμος: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών

Κάλαμος: Εντοπίστηκε χασισοφυτεία - Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών

Συνελήφθησαν 4 μέλη του κυκλώματος και μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 1.600 δενδρύλλια κάνναβης.

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματικό κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην οργάνωση, εγκατάσταση και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην περιοχή του Καλάμου Αττικής, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Συνελήφθησαν σε περιοχή του Καλάμου Αττικής, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, της Ε.Κ.Α.Μ. και τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 44 ετών και δύο Αλβανοί, ηλικίας 57 και 32 ετών, καλλιεργητές- μέλη του εγκληματικού κυκλώματος. Ο 44χρονος συνελήφθη και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία και ο 57χρονος συνελήφθη και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Στο πλαίσιο αποδόμησης εγκληματικών κυκλωμάτων επιδιδόμενων στην οργάνωση, εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και στην περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών με τη δράση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, κατελήφθησαν τα μέλη να έχουν εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένη φυτεία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με 1.600 δενδρύλλια κάνναβης.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους, με τους 40χρονο, 44χρονο και 32χρον να είναι επιφορτισμένοι με την εγκατάσταση της φυτείας και την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τον 57χρονο κατηγορούμενο να έχει αναλάβει την επιτήρηση και τη λήψη μέτρων προφύλαξης της εγκατάστασης της φυτείας.

Από τη μεθοδολογία δράσης, την επαγγελματική υποδομή, τη σύσταση της πλήρως εξοπλισμένης φυτείας εκτιμάται ότι τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού κυκλώματος θα ανέρχονταν στο ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1.600 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 20 έως 130 εκ., 53 βλαστοί κάνναβης, εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα χρηματικά ποσά των 1.000 ευρώ, 3.320 λιρών Αγγλίας και 200.000 λεκ Αλβανίας, κυνηγετική καραμπίνα, 74 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 2 μοτοσυκλέτες, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 6 συσκευές κινητών τηλεφώνων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network