'Επιχείρηση' παρασκευής χασισέλαιου στην Πάρο

'Επιχείρηση' παρασκευής χασισέλαιου στην Πάρο

Συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία παρασκεύαζαν χασισέλαιο στα σπίτια τους (vid)

Συνελήφθησαν Έλληνες, ηλικίας 33 και 38 ετών, για κατοχή κάνναβης και παρασκευή χασισέλαιου στην Πάρο.

Κατασχέθηκαν 5 κιλά και 740 γρ. ακατέργαστη κάνναβη, 5,2 κιλά κάνναβης σε φάση προπαρασκευής χασισέλαιου, δύο ζυγαριές ακριβείας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, κ.α.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν την Τετάρτη στην Πάρο, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 38 ετών, κατηγορούμενοι από κοινού για κατοχή και παραγωγή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, κατά τη διερεύνηση υπόθεσης ναρκωτικών,το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες διαδοχικές έρευνες στις κατοικίες των κατηγορούμενων, όπου παρουσία Δικαστικού Λειτουργού βρέθηκαν:

Στην κατοικία και την κατοχή του 33χρονου, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5 κιλών και 480 γραμμαρίων, κάνναβη τριμμένη και εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη βάρους 4 κιλών και 780 γραμμαρίων, ποσότητα χασισέλαιου 12ml, αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού υψηλού χρηματικού ποσού, 635 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοικία του 38χρονου, βρέθηκε κάνναβη τριμμένη και εμποτισμένη με ισοπροπυλική αλκοόλη βάρους 420 γραμμαρίων, κάνναβη ακατέργαστη βάρους 263 γραμμαρίων, ποσότητα χασισέλαιου 4ml, ουσία άγνωστης χημικής σύνθεσης τοποθετημένη σε 45 συσκευασίες από αλουμινόχαρτο, ζυγαριά ακριβείας, 980 ευρώ, μία μοτοσικλέτα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες κατείχαν από κοινού την κάνναβη και παρασκεύαζαν χασισέλαιο με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση του και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Σημειώνεται ότι παρόμοια υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2016 από το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου, με δυο συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

SHARE: