Επίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία για την απόφαση – Η ώρα των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής

Επίθεση με βιτριόλι: Στην τελική ευθεία για την απόφαση – Η ώρα των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο INTIME NEWS

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής. Θα ακολουθήσουν αυτές των δικηγόρων της κατηγορούμενης και έπεται η πολυαναμενόμενη απόφαση.

Με τις αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη για τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι η Ιωάννα Παλιοσπύρου το Μάιο του 2020. Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρόκειται να ξεκινήσει ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Νικ. Αλεξανδρής, ολοκληρώνοντας έτσι τις τοποθετήσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα, αμέσως μετά την εισαγγελική πρόταση του Χαρ. Μαστοραντωνάκη, ο οποίος ζήτησε την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα όπως κατηγορείται, τον λόγο είχε λάβει ο Απ. Λύτρας, εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής. Μάλιστα, κατά την αγόρευση του τελευταίου, η Έφη Κακαράντζουλα είχε ζητήσει από τη φρουρά να την απομακρύνουν από την αίθουσα, κάνοντας αντιληπτό ότι δεν επιθυμούσε να ακούσει τα όσα ανέπτυξε ο δικηγόρος.

“Ήρθε ένας πέμπτος μάρτυρας να καταδείξει την κατηγορούμενη ότι την είδε. Δεν φτάνουν τα ψέματα της κατηγορούμενης για τους μάρτυρες ήρθε να πει ψέματα και για τον αστυνομικό που την συνέλαβε. Ο λόγος για όλα αυτά τα ψέματα δεν είναι άλλος, παρά η πράξη που έκανε. Μέσα της παίρνει ικανοποίηση παρόλο που δεν κατάφερε να την σκοτώσει. Και τώρα σηκώνεται και φεύγει γιατί δεν την ενδιαφέρει η αλήθεια. Η απολογία της κατηγορούμενης ήταν τραγελαφική. Προσπάθησε μέσω μιας κασέτας ενός αφηγήματος που προφανώς η υπεράσπιση της έμαθε, χωρίς να νιώθει τίποτα με …μηδέν συναίσθημα προσπάθησε να σας πει το αφήγημα. Όταν όμως της θέσατε ερωτήματα φάνηκε ότι δεν ενδιαφέρεται. Ήταν η μόνη ατάραχη σε αυτή την αίθουσα. Έμεινε ατάραχη ακόμα και όταν της δείχνατε φωτογραφίες” είχε αναφέρει, στρεφόμενος προς τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Με την αγόρευση του Νικ. Αλεξανδρή, το λόγο θα λάβει η υπεράσπιση, η οποία θα αναφερθεί από την πλευρά της στους λόγους που η κατηγορούμενη δεν είναι ένοχη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αναλύοντας τους λόγους που το δικαστήριο θα πρέπει να μετατρέψει την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης δύσκολα θα ολοκληρωθούν την ίδια ημέρα, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση, η δίκη πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης, μετά την τοποθέτηση των δικηγόρων της Έφης Κακαράντζουλα.

“Ανθρωποκτόνος εγωισμός” και “ηθική μικρότητα”

Ο εισαγγελικός λειτουργός κατά την αγόρευση της πάντως, υπήρξε λάβρος σε βάρος της Έφης Κακαράντζουλα, ζητώντας από το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για το αδίκημα που της έχει ήδη αποδοθεί.

«Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, εφορμούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατεχόμενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό, περιέλουσε την παθούσα με την ποσότητα του φονικού χημικού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας» είπε κατά την εισήγηση του, εξηγώντας ότι «η Ιωάννα απέφυγε το κίνδυνο από λόγους ανεξάρτητους τις ενέργειες της κατηγορούμενης. Πλην όμως οι βλάβες που προκλήθηκαν είναι μόνιμες».

Ολοκληρώνοντας ο εισαγγελέας Χαρ. Μαστοραντωνάκης τόνισε: «Συντρέχουν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Δεν απώθησε από τη συνείδηση της την σκέψη. Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα