Επίθεση με βιτριόλι: Το ταξί, οι διαδρομές και ο τεράστιος όγκος δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας

Επίθεση με βιτριόλι: Το ταξί, οι διαδρομές και ο τεράστιος όγκος δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας

Η κλήση και η εταιρεία ραδιοταξί έχουν εντοπιστεί και έχουν οι Αρχές στην διάθεσή τους την ηχογραφημένη κλήση, στοιχείο πολύ σημαντικό και κρίσιμο για μελλοντική χρήση και ενδεχόμενη ταυτοποίηση μέσω εργαστηριακής ανάλυσης με τυχόν ύποπτη

Στο Θριάσιο έχουν μεταβεί για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για να μιλήσουν με την 34χρονη Ιωάννα και να την ενημερώσουν για κάποια νέα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές, στην περίπτωση που μπορέσει και εκείνη να κάνει κάποιους συνειρμούς.

Προχθές ήταν επίσης μία πιεστική ημέρα για την ίδια όμως μπόρεσε να τους αναφέρει κάποια πρόσωπα και γεγονότα του παρελθόντος κάνοντας και εκείνη κάποιους συνειρμούς, ωστόσο παραμένει να μην είναι σε θέση να καταλάβει ποια ήταν η γυναίκα που της επιτέθηκε με βιτριόλι στην είσοδο των γραφείων της εταιρείας που εργάζεται, στην Καλλιθέα.

Τα πιο πρόσφατα και σημαντικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές είναι τα εξής: Έχουν εικόνες από κλειστά κυκλώματα της περιοχής με γυναίκες που προσομοιάζουν στην περιγραφή που είχε δώσει η Ιωάννα, όμως δεν ταυτίζονται απόλυτα με την περιγραφή. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν μπει σε μία διαδικασία συνδυαστικών αναλύσεων από εικόνες και μαρτυρίες που συγκλίνουν σε τρεις περιπτώσεις.

Δηλαδή περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με αυτοκίνητο, περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με ταξί κλπ. Η περίπτωση με το ταξί έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού φαίνεται από την προηγούμενη ημέρα να έχει γίνει κλήση από καρτοτηλέφωνο και από συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος που συνδυάζεται με ένα από τα 5 ύποπτα πρόσωπα που παραμένουν στο κάδρο.

Η κλήση και η εταιρεία ραδιοταξί έχουν εντοπιστεί και έχουν οι Αρχές στην διάθεσή τους την ηχογραφημένη κλήση, στοιχείο πολύ σημαντικό και κρίσιμο για μελλοντική χρήση και ενδεχόμενη ταυτοποίηση μέσω εργαστηριακής ανάλυσης με τυχόν ύποπτη που μπορεί να προκύψει, ενώ αναμένεται να καταθέσει και ο οδηγός.

Εν ολίγοις, το ταξί συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον για τις Αρχές αφού φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί πλέον της ημέρας που σημειώθηκε η επίθεση, άρα θα μπορούσε να συσχετίζεται με τυχόν προηγούμενη απόπειρα ή κατόπτευση του χώρου.

Πρόσθετα, πλέον η Αστυνομία έχει πάρει απαντήσεις από την σάρωση που ζήτησε και από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, συγκεντρώνοντας έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, κλήσεων και στιγμάτων που αντιστοιχούν σε 8.000 συνδρομητές τις κρίσιμες ώρες και στο κρίσιμο σημείο.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για ενδελεχή ανάλυση αυτών των δεδομένων με προφανή προτεραιότητα την ύπαρξη τυχόν ατόμων που ήδη συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των Αρχών αν υπάρχουν σε αυτά τα δεδομένα, αλλιώς θα χρειαστεί ανάλυση όλου τους πλήθους των δεδομένων μήπως προκύψει από αυτά κάτι αξιοποιήσιμο.

Συνεχίζοντας παράλληλα τον κύκλο των καταθέσεων οι αστυνομικοί θα στραφούν και σε άτομα που σχετίζονται με το μακρινό παρελθόν της Ιωάννας για να μπορέσουν να αποκτήσουν ακόμα πληρέστερη εικόνα και να μπορέσουν να μπουν σε λογική εξαιρέσεων ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας δυσκολεύονται να ασπαστούν, χωρίς να το αποκλείουν βεβαίως, το σενάριο της «στρατολογημένης» φυσικής αυτουργού από την ηθική, με την λογική ότι αν ήταν επαγγελματίας αποκλείεται να έκανε επίθεση με καυστικό υγρό και μάλιστα αυτή την ώρα και σε τόσο πολυσύχναστο σημείο με όσους κινδύνους θα είχε για την ίδια, κάτι που λίγο έως πολύ ισχύει για τυχόν «στρατολογημένο» άτομο ακόμα και του στενού περιβάλλοντος της υποτιθέμενης ηθικής αυτουργού.

Εν ολίγοις στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι αξιωματικοί της Ασφάλειας παραμένουν να πιστεύουν πως η φυσική αυτουργός ήταν πρόσωπο που εκτέλεσε η ίδια το σχέδιο της από κάτι για το οποίο η ίδια θεωρούσε ή είχε θιγεί από το θύμα της που στοχοποίησε και επιτέθηκε με αυτόν τον ανηλεή τρόπο και το μεγάλο της πλεονέκτημα πέρα από την αμφίεση που χρησιμοποίησε ήταν ο αιφνιδιασμός με αποτέλεσμα το θύμα, μοιραία να δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε. Το πιθανότερο μάλιστα είναι να χρησιμοποίησε μεταλλικό δοχείο με μεγάλο στόμιο για να εκτοξευτεί αμέσως και με την πρώτη προσπάθεια μεγάλη ποσότητα του καυστικού υγρού.

Όλα αυτά δείχνουν ότι οι Αρχές δεν έχουν σταματήσει λεπτό να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης αναγνωρίζοντας το πόσο σημαντικό είναι αυτό για το ίδιο το θύμα αλλά και για την κοινωνία. Σίγουρα έχουν δρόμο μπροστά τους ακόμα και πολλή δουλειά, όμως έχουν και την τεχνολογία για σύμμαχό τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version