Επίβλεψη ακόμα και από drones και 150 αστυνομικοί στη Μύκονο για την πάταξη της εγκληματικότητας

Επίβλεψη ακόμα και από drones και 150 αστυνομικοί στη Μύκονο για την πάταξη της εγκληματικότητας
Το νησί της Μυκόνου unsplash

Περισσότεροι από 150 αστυνομικοί δραστηριοποιούνται πλέον στο νησί, με σκοπό την σύσταση ειδικών επιχειρησιακών ομάδων ασφάλειας, τάξης και τροχαίας-Ιδρύθηκε Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου

Ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός κατόπιν ποιοτικής και ποσοτικής ανάλυσης των χαρακτηριστικών της εγκληματικότητας των προηγουμένων ετών στο νησί της Μυκόνου και με βάση τα αποτελέσματα, εκπονήθηκε από το επιτελείο του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αντιμετώπιση κάθε είδους εγκληματικότητας.

Με το Π.Δ. 93/2020, ιδρύθηκε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, που εδρεύει στη Μύκονο και υπάγεται διοικητικά στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων. Το μέχρι πρότινος Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου αρμόδιο για κάθε είδους υπόθεση (τάξης, ασφάλειας, τροχαίας) αναβαθμίστηκε σε Υποδιεύθυνση, στην οποία λειτουργούν ειδικές επιχειρησιακές ομάδες με εξειδικευμένα καθήκοντα.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, περισσότεροι από 150 αστυνομικοί δραστηριοποιούνται πλέον στο νησί, με σκοπό την σύσταση ειδικών επιχειρησιακών ομάδων ασφάλειας, τάξης και τροχαίας (ΟΠΚΕ, πεζές, εποχούμενες, ποδήλατα, δίκυκλα, ειδικές ομάδες ασφάλειας).

Επιπρόσθετα, στο νησί πλέον λειτουργεί και Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (Ε.Σ.Κ.), διαθέτοντας την πληροφοριακή υποδομή για την υποστήριξη του συνόλου των επιχειρησιακών ομάδων. Στο Ε.Σ.Κ. καταλήγει η εικόνα από κάμερες που έχουν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστους χώρους του νησιού καθώς και από τα drones που λειτουργούν πιστοποιημένοι χειριστές.

Η πολυεπίπεδη δραστηριότητα των διαφορετικών επιχειρησιακών ομάδων, θα συντονίζεται από τους επικεφαλής τους, μέσα από ασφαλές σύστημα επικοινωνιών, που θα συνεργάζονται στο Ε.Σ.Κ. κάτω από τις κατευθύνσεις του Διοικητή της Υποδιεύθυνσης για την επίτευξη των αντικειμενικών στόχων που έχουν τεθεί από αυτόν.

Η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας, στεγάζεται σε νέα σύγχρονη κτιριακή υποδομή, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, ενώ έχει ήδη ενισχυθεί από υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα – κράνη, drones, ψηφιακά συστήματα ελέγχου εξακρίβωσης στοιχείων κλπ). Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν, θα λειτουργεί γραφείο εξυπηρέτησης κοινού, με αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι ειδικότεροι στόχοι που έχουν τεθεί στην Υποδιεύθυνση αφορούν την αντιμετώπιση κλοπών και ληστειών, την αποτροπή διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την αποτροπή παράτυπης μετανάστευσης και παραμονής αλλοδαπών και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικά τους θερινούς μήνες είχε παρατηρηθεί πως αυξάνονταν δραματικά τα τροχαία ατυχήματα στο νησί αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών από οργανωμένα κυκλώματα, οι κλοπές και οι ληστείες, ακόμα και από καλά οργανωμένες συμμορίες που έρχονταν με αυτούς τους σκοπούς ακόμα και από την Νότια Ιταλία. Μάλιστα εξαιτίας της δράσης καλά οργανωμένων εγκληματικών ομάδων, στο νησί κάθε καλοκαίρι πηγαίνουν έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής.

Εν κατακλείδι, στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου θα αξιοποιηθεί το σύνολο του προσωπικού, μέσα από ένα πλέγμα αστυνόμευσης, το οποίο θα περιλαμβάνει, τόσο ένστολες δράσεις με σκοπό την εμφανή παρουσία της Αστυνομίας σε κρίσιμα σημεία, όσο και ειδικές επιχειρησιακές δράσεις, με σκοπό την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων και επισκεπτών

.Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα