Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στη Δράμα. Της πήραν 10.000 ευρώ για τη δήθεν εμπλοκή συγγενικού προσώπου σε τροχαίο

Εξαπάτησαν ηλικιωμένη στη Δράμα. Της πήραν 10.000 ευρώ για τη δήθεν εμπλοκή συγγενικού προσώπου σε τροχαίο

Σπείρα κατάφερε να αποσπάσει 10.000 ευρώ από ηλικιωμένη, πείθοντας την ότι η αδελφή της είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα

Μέλη εγκληματικής ομάδας κατάφεραν να αποσπάσουν 10.000 από μια ηλικιωμένη γυναίκα, αφού την έπεισαν ότι συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Συγκεκριμένα, οι δράστες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και προφασιζόμενοι ότι η αδελφή της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, της ζήτησαν να καταβάλει χρηματικό ποσό, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία κανονίστηκε συνάντηση, στην οποία εμφανίστηκε ένας από τους δράστες και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από την ηλικιωμένη, ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει στη Δράμα, δυο υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 26 και 23 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, με σκοπό την αποκόμιση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς επίσης και σε άλλους τρεις άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, μέλη της ίδιας ομάδας, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και απάτες, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με δομημένη διάθρωση, διακριτούς ρόλους και σκοπό την εξαπάτηση πολιτών, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, στην οποία ενέταξαν τους δύο συλληφθέντες με ρόλο «εισπράκτορα».

Ως προς τον τρόπο δράση της ομάδας προέκυψε ότι τα άγνωστα μέχρι στιγμής μέλη της, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιάζονταν ως αστυνομικοί και προφασιζόμενοι ότι συγγενικό τους πρόσωπο ήταν υπαίτιο σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τους ζητούσαν να καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.

Ακολούθως, εφόσον πετύχαιναν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, κατεύθυναν τους δύο υπηκόους Βουλγαρίας, σε προκαθορισμένο σημείο, όπου παραλάμβαναν από τους εξαπατημένους πολίτες τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί.

Η συμμετοχή των συλληφθέντων στην εγκληματική ομάδα προσδιορίζεται τον τελευταίο μήνα, κατά τη διάρκεια του οποίου τα μέλη της, δρώντας με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφεραν να εξαπατήσουν μία 72χρονη ημεδαπή στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 24 πολίτες στη Δράμα και την Καβάλα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Από την εξαπάτηση της 72χρονης τα μέλη της ομάδας αποκόμισαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό που αξίωναν να αποκομίσουν από τις παραπάνω απόπειρες απάτης ξεπερνά τις 330.000 ευρώ.

Στην κατοχή των υπηκόων Βουλγαρίας βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, τρία (3) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

(ΠΗΓΗ: dramapress)

SHARE:

24Media Network