Εξαπάτησε πάνω από 80 πολίτες με δήθεν διευθέτηση των ημιυπαίθριών τους

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Ιδιοκτήτης τεχνικού γραφείου με τη χρήση πλαστών εγγράφων, έπειθε τους πελάτες του, για υποτιθέμενη διευθέτηση ημιυπαίθριων χώρων, αποκομίζοντας στη συνέχεια χρηματικά ποσά

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης πλήθος περιπτώσεων απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούσαν σε υποτιθέμενη διευθέτηση ημιυπαίθριων χώρων.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου Έλληνα, ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου, για τα αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 42χρονος, εκμεταλλευόμενος την πρόθεση πολιτών - πελατών του γραφείου του, που επιθυμούσαν να προβούν σε διευθέτηση ημιυπαίθριων χώρων, κατάργησε πλήθος πλαστών εγγράφων, με φερόμενες ως εκδότριες Υπηρεσίες, Τμήματα Πολεοδομίας της Θεσσαλονίκης, που αφορούσαν στις σχετικές διευθετήσεις.

Τα παραπάνω έγγραφα, εμφάνιζε ως γνήσια στους πελάτες – παθόντες, οι οποίοι κατέβαλαν, διάφορα χρηματικά ποσά, τόσο για την υποτιθέμενη κάλυψη του απαιτούμενο παραβόλου και πληρωμή σχετικού προστίμου, όσο και για την αμοιβή του ιδίου, χωρίς εκείνος να προβαίνει, στη συνέχεια, σε καμία ενέργεια.

Με την παραπάνω μεθοδολογία, ο 42χρονος, το έτος 2011, εξαπάτησε 86 άτομα, αποκομίζοντας το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους 53.645 ευρώ. Σημειώνεται ότι, ο παραπάνω, έχει απασχολήσει, κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές και για άλλες περιπτώσεις πλαστογράφησης παρόμοιων εγγράφων. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE:

24Media Network