Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα

Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα

Πρόκειται για δύο συνεργαζόμενα κυκλώματα. Εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αμαξώματος 42 κιλά ηρωίνης. Ερευνάται πόσο καιρό είχαν δραστηριοποιηθεί στις συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Εξαρθρώθηκαν δύο μεγάλα συνεργαζόμενα κυκλώματα ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα ύστερα από έρευνα αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής.

Πρόκειται για ένα κύκλωμα τεσσάρων Βουλγάρων που συνελήφθησαν και εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία (χονδρέμποροι) και τις μετέφεραν στην Θεσσαλονίκη, όπου στη συνέχεια τις παρέδιδαν σε δύο Αλβανούς που επίσης συνελήφθησαν, οι οποίοι με την σειρά τους διακινούσαν και εμπορεύονταν τις ποσότητες αυτές στις πιάτσες των τοξικομανών στην Αθήνα.

ADVERTISING

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής, που τους παρακολουθούσαν στενά, τους ακινητοποίησαν την στιγμή της συναλλαγής στην Θεσσαλονίκη και εντόπισαν κρυμμένη την καθαρή ηρωίνη βάρους 42 κιλών στο εσωτερικό του αμαξώματος των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν και συγκεκριμένα μέσα στις πόρτες κάτω από τις ταπετσαρίες.

Αν και αυτό αναμένεται να φανεί από την εργαστηριακή ανάλυσή, ωστόσο λόγω της προέλευσης των ποσοτήτων θεωρείται καθαρή ηρωίνη που σημαίνει ότι στο «λιανεμπόριο» που θα έκαναν οι Αλβανοί διακινητές θα έσπαγε σε πολλαπλάσιες ποσότητες για τα στέκια των τοξικομανών.

Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα


Μέρος της έρευνας που συνεχίζεται είναι για να διαπιστωθεί και πόσο καιρό δραστηριοποιούνταν τα δύο κυκλώματα, κατά πάσα πιθανότητα για μεγάλο διάστημα, ώστε να διακριβωθεί και πόσο μεγάλες ποσότητες έχουν καταλήξει από αυτή την διαδρομή στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης

Για την μεγάλη αυτή επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής έγινε επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. σήμερα, κατά την οποία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μενεξίδης δήλωσε:

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν έξι μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης.


Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα

Για να οδηγηθούμε σε αυτήν την επιτυχία, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν κατάλληλα στοιχεία, τα οποία αφορούσαν τη δράση δύο εγκληματικών οργανώσεων, μια εκ των οποίων μετέφερε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκιά στην Ελλάδα, στη συνέχεια τις παρέδιδε στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος και αυτά με τη σειρά τους τις μετέφεραν στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί, μέλη των δυο εγκληματικών οργανώσεων και κατασχέθηκαν 42 κιλά και 120 γραμμάρια ηρωίνης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνουν καθημερινό αγώνα, πραγματοποιώντας συντονισμένες επιχειρήσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τα οποία αποτελούν «μάστιγα» κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

Εξαρθρώθηκαν κυκλώματα διακινητών μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα

Αυτή η επιτυχία της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής έρχεται να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτή την επίμονη και διαρκή μας προσπάθεια, για την καταπολέμηση του φαινομένου. Μια επιτυχία η οποία προστίθεται σε πολλές άλλες της ίδιας υπηρεσίας, μέσα στο 2019. Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφερθώ σε τέσσερις από αυτές:

-Την 11-6-2019 στο νομό Ροδόπης, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 70χρονο ημεδαπό ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 87 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

-Επίσης, την 12-6-2019 στο νομό Γρεβενών, συνέλαβαν έναν 32χρονο αλλοδαπό και κατέσχεσαν περισσότερα από 270 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

-Επιπρόσθετα, την 8-7-2019 στο νομό Έβρου, συνέλαβαν 4 μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στη μεταφορά ναρκωτικών από την ενδοχώρα στην περιοχή του Έβρου, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία και κατέσχεσαν περισσότερα από 115 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

-Και τέλος την 5-8-2019 στο νομό Ροδόπης, συνέλαβαν 2 μέλη σπείρας τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από 6 κιλά ηρωίνης.

Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής για τον επαγγελματισμό και το ζήλο που επέδειξαν σε όλες τις προαναφερόμενες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, καθώς και στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα δοθούν από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Για την ίδια υπόθεση, ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αστυνόμος Β’ Αναστάσιος Τσιπλάκης ανέφερε:

«Όπως σας προανέφερε ο κ. Γενικός, η σημερινή παρουσίαση αφορά μία σημαντική επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν έξι μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης.

Πρόκειται για έξι αλλοδαπούς, ηλικίας 29, 29, 34, 37, 49 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο άρτια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα, για να οδηγηθούμε στη σύλληψη των δραστών, καθώς και τον εντοπισμό των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, πραγματοποιήθηκαν ενδελεχείς και συστηματικές έρευνες από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, κατά τη διάρκεια των οποίων αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν στοιχεία, σχετικά με τη δράση δύο οργανωμένων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα στη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από την Τουρκιά στην Ελλάδα, από τα μέλη του ενός κυκλώματος και ακολούθως στην παράδοση τους στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, για την περεταίρω μεταφορά τους στην Αθήνα, με σκοπό την πώληση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκαν αρχικά τα τέσσερα μέλη του ενός κυκλώματος, ηλικίας 29, 34, 37 και 53 ετών, να κινούνται με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, οι δύο από τους παραπάνω δράστες επιβιβάστηκαν σε έτερο όχημα και μετέβησαν σε άλλο σημείο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή ναρκωτικών με τα μέλη του δεύτερου κυκλώματος, ηλικίας 29 και 49 ετών, τα οποία κινούνταν επίσης με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 49 ετών, οι οποίοι παρέλαβαν τα ναρκωτικά, βρέθηκαν 47 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 24 κιλών και 440 γραμμαρίων».

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο πρώτο όχημα το οποίο μετέβη στο σημείο της συναλλαγής, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό των θυρών του, ακόμη 34 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 17 κιλών και 680 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν συνολικά 81 συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων, 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, 480 Λέβα Βουλγαρίας και 3.900 Λεκ Αλβανίας και πλήθος κινητών τηλεφώνων. Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network