Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας, μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης. Συνελήφθησαν στις 17-9-2015 στη Βούλα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 48 ετών και ένας 59χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας. Από έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού μικτού βάρους -282-κιλών και -995- γραμμ., Ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( SKUNK ) συνολικού μικτού βάρους -41- κιλών και -510- γραμμαρίων, Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1,5- γραμμ., Ποσότητα ηρωίνης βάρους -12,8- γραμμ., Δύο (2) πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, Μία (1) Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα.
Το χρηματικό ποσό των -8.810- ευρώ. -49.200- λεκ Αλβανίας, -8- χρυσές λίρες Αγγλίας, -55- λίρες Τουρκίας, Μία (1) ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων, Τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ.
(EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ)
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας, μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης καθώς και κοκαΐνης και ηρωίνης. Συνελήφθησαν στις 17-9-2015 στη Βούλα, μετά από αστυνομική επιχείρηση, τρία (3) μέλη της οργάνωσης, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 48 ετών και ένας 59χρονος υπήκοος Ρουμανίας. Αναζητείται και τέταρτο μέλος της οργάνωσης, υπήκοος Αλβανίας. Από έρευνες σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) συνολικού μικτού βάρους -282-κιλών και -995- γραμμ., Ακατέργαστη κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας ( SKUNK ) συνολικού μικτού βάρους -41- κιλών και -510- γραμμαρίων, Ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1,5- γραμμ., Ποσότητα ηρωίνης βάρους -12,8- γραμμ., Δύο (2) πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, Μία (1) Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα. Το χρηματικό ποσό των -8.810- ευρώ. -49.200- λεκ Αλβανίας, -8- χρυσές λίρες Αγγλίας, -55- λίρες Τουρκίας, Μία (1) ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων, Τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ. (EUROKINISSI/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) EUROKINISSI

Δέκα αλλοδαποί εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Στην σύλληψη έντεκα μελών κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στους χώρους του ΑΠΘ προχώρησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών.

Πρόκειται για δέκα αλλοδαπούς άντρες κι έναν ημεδαπό, ηλικίας από 20 έως 41 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών και της αντίστασης.

29χρονος Αλβανός ο φερόμενος ως εγκέφαλος

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, με τα μέλη της να λειτουργούν με συγκεκριμένη δομή και συνολικό σχεδιασμό, ενώ ενεργούσαν με πυραμιδικό σύστημα ″διοίκησης″, στην κορυφή του οποίου βρισκόταν 29χρονος, υπήκοος Αλβανίας, που συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών.

Επιπρόσθετα, τέσσερα από τα μέλη λειτουργούσαν ως προμηθευτές, πέντε ως τσιλιαδόροι, ενώ 27χρονος αλλοδαπός είχε αναλάβει το ρόλο του ″ταμία″ με την συγκέντρωση και φύλαξη χρηματικών ποσών - εσόδων της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

Κατασχέθηκαν 13 δέματα κάνναβης

Ο 29χρονος, αντιλαμβανόμενος την αστυνομική επιχείρηση, προσπάθησε να διαφύγει της σύλληψης και επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, επιτάχυνε κινούμενος επιθετικά προς το μέρος των αστυνομικών.

Κατασχέθηκαν συνολικά δεκατρία δέματα που περιείχαν ποσότητες κάνναβης, έτοιμα να διοχετευτούν σε υποψήφιους αγοραστές και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν έξι ακόμη άτομα, έπειτα από συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών με μέλη της οργάνωσης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τρεις εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, ενώ σε βάρος 32χρονου μέλους της οργάνωσης, που είχε το ρόλο του προμηθευτή, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network