Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη

Από την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος υπολογίζεται πως ξεπέρασαν τα 700.000 ευρώ σε έσοδα (Pics + Vid)

Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πολυμελής εγκληματική ομάδα, που ενέχεται στην καλλιέργεια κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Αρκαδίας, της Κορινθίας και Μεσσηνίας και της Αττικής.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν από χθες το πρωί, ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Αττικής, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα, 27 Έλληνες, ηλικίας από 22 έως 78 ετών και δύο Αλβανοί, ηλικίας 31 και 49 ετών, αντίστοιχα, ενώ διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και άλλους χώρους.

Από τους συλληφθέντες, οι 27 είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ δύο Έλληνες κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τέσσερα άτομα, τρεις Έλληνες ηλικίας 43, 44, 45 ετών, αντίστοιχα και ένας 34χρονος Αλβανός, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι τυγχάνουν έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Ναυπλίου και Μαλανδρίνου, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη


Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τα βεγγαλικά, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ επιπλέον η δικογραφία περιλαμβάνει και κατηγορίες σε βάρος ατόμων για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Επιπλέον, σε βάρος των 27 μελών της εγκληματικής ομάδας, που συνελήφθησαν, εκκρεμούσαν και ισάριθμα Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Καλαμάτας. Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από τις αρχές του Αυγούστου 2015, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την καλλιέργεια κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης), σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής.

Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά, τα οποία, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη των βιοποριστικών αλλά και άλλων τους αναγκών, καθώς είναι άεργοι.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons ).

Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη


Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις συγγενικών τους προσώπων, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες, αγροτεμάχια, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.λπ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • ποσότητα κάνναβης, βάρους 1.278,5 γραμμαρίων,

 • 27 δενδρύλλια κάνναβης,

 • ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 158,2 γραμμαρίων,

 • τρία ναρκωτικά δισκία,

 • το χρηματικό ποσό των 6.240 ευρώ,

 • πέντε ζυγαριές ακριβείας,

 • τρία κυνηγετικά όπλα,

 • δέκα φυσίγγια,

 • επτά σουγιάδες,

 • σπρέι πιπεριού,

 • 39 κροτίδες,

 • τέσσερα οχήματα και

 • πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί 12 άτομα και είχαν κατασχεθεί πάνω από 4 κιλά κάνναβης, πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης, δενδρύλλια κάνναβης, χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 13.000 ευρώ κ.α., τα οποία συνδέονται με διαφόρους τρόπους με την εγκληματική οργάνωση και με παλιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα πέρυσι που είχε εντοπιστεί μία από τις χασισοφυτείες τους στην Πύλο.


Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία έχει συστηματικό χαρακτήρα, είχαν διακινήσει πάνω από 25 κιλά κάνναβης και πάνω από 5 κιλά κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας και στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας, κατά περίπτωση. Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

SHARE:

24Media Network