Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών και κινητών σε φυλακές: Συνελήφθη αστυνομικός

Στις φυλακές Τρικάλων μετέβη λίγο μετά τις 15.00 του Σαββάτου 23 αρτίου 2013, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Μαζί του βρέθηκαν ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρίνος Σκανδάμης.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Στις φυλακές Τρικάλων μετέβη λίγο μετά τις 15.00 του Σαββάτου 23 αρτίου 2013, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης. Μαζί του βρέθηκαν ο υφυπουργός Κώστας Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρίνος Σκανδάμης. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου

Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση  ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου και  περαιτέρω στη διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Προέκυψε η συμμετοχή – εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση, έξι πολιτών, τεσσάρων Ελλήνων και δυο αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας.

Από τους εμπλεκόμενους συνελήφθησαν την Τρίτη τρεις ημεδαποί, ανάμεσά τους ένας 39χρονος υπαρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στην Αχαΐα και ένας 33χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, που υπηρετεί στις τοπικές φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Ο τρίτος είναι ένας 42χρονος.

Αναζητείται ένας ακόμα 34χρονος ημεδαπός, ενώ άλλα δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 35 ετών, είναι υπόδικοι - έγκλειστοι στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης αξιοποιήθηκε προανακριτικό υλικό, που είχε συλλέξει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 42χρονος ιδιώτης και ο σωφρονιστικός υπάλληλος, μαζί με τους δυο έγκλειστους αλλοδαπούς, από τον περασμένο Ιούλιο συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου, έναντι χρηματικών αμοιβών, που μοιράζονταν μεταξύ τους, σε διαφορετικά ποσοστά.

Οι δύο αλλοδαποί, έγκλειστοι των φυλακών, αλίευαν' μεταξύ των συγκροτούμενων τους εκείνους που ήθελαν να προμηθευτούν ναρκωτικά ή (και) κινητά τηλέφωνα. Οι δυο έγκλειστοι προωθούσαν τηλεφωνικά τις παραγγελίες στον 42χρονο ιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια παρέδιδε στον σωφρονιστικό υπάλληλο τα ναρκωτικά – κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθως ο σωφρονιστικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, τα τοποθετούσε σε προκαθορισμένα σημεία, όπου είχαν πρόσβαση οι δύο Αλβανοί.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και ακολουθούσαν κανόνες στεγανότητας, σε όλα τα στάδια της εγκληματικής τους δραστηριότητας, προκειμένου να αποτρέψουν το ενδεχόμενο εντοπισμού και σύλληψής τους, από τις Αρχές.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως δυο αλλοδαποί - έγκλειστοι επικοινωνούσαν αποκλειστικά με τον 42χρονο ιδιώτη, τόσο για τις "παραγγελίες", όσο και για τα σημεία παραλαβής, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε επαφή με τον σωφρονιστικό υπάλληλο, αν και γνώριζαν τον ρόλο του.

Επιπλέον, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εφοδιαστεί με τηλεφωνικές συνδέσεις, που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία άλλων ατόμων (ghost phones), κυρίως αλλοδαπών, ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνεννοήσεις, χρησιμοποιούσαν ειδική κωδική συνθηματολογία.

Μέχρι στιγμής έχουν διακριβωθεί τουλάχιστον δυο περιπτώσεις εισαγωγής ναρκωτικών και κινητών τηλεφώνων στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ  προέκυψε ότι είχαν επεκτείνει περαιτέρω την παράνομη δραστηριότητα τους,  στη διακίνηση ναρκωτικών και στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία και το αυτοκίνητο του υπαρχιφύλακα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 12,3 γραμμαρίων, μαχαίρι, αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και κινητό τηλέφωνο.

Στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του 42χρονου ημεδαπού βρέθηκαν  αστυνομική ράβδος και κινητό τηλέφωνο, ενώ στην οικία, το αυτοκίνητο και στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου (2) μαχαίρια, δίκαννο, καραμπίνα,  (13) φυσίγγια των 9mm, φυσίγγιο των 7,65 mm, σπρέυ πιπεριού, ζευγάρι χειροπέδες και (2) κινητά τηλέφωνα.

SHARE:

24Media Network