Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών μεταναστών με χρήση πλαστών εγγράφων

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών μεταναστών με χρήση πλαστών εγγράφων

Συνελήφθησαν τρεις Σύροι μέλη της σπείρας-Κατασχέθηκαν διαβατήρια, ταυτότητες, άδειες διαμονής και διπλώματα οδήγησης-Προκειμένου να επιτευχθεί η παράνομη έξοδος των αλλοδαπών, τα μέλη του κυκλώματος τους υποχρέωναν να διαμένουν σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, καταβάλλοντας επιπλέον χρηματικό ποσό

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προωθούσαν παράνομα μετανάστες με τη χρήση πλαστών εγγράφων.

Συνελήφθησαν στον Άγιο Παντελεήμονα, τρεις Σύροι, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν επιπλέον τρείς υπό διακίνηση ομοεθνείς τους.

Σε βάρος των δραστών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος καθώς και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες διακινούσαν τους μετανάστες τόσο αεροπορικά όσο και οδικά, με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ επιπλέον διατηρούσαν απόθεμα εγγράφων για κάθε χρήση (άδειες διαμονής, διπλώματα οδήγησης κ.α).

Περαιτέρω εξακριβώθηκε ότι, προκειμένου να επιτευχθεί επιτυχώς η παράνομη έξοδος των αλλοδαπών, τα μέλη του κυκλώματος τους υποχρέωναν να διαμένουν σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, καταβάλλοντας επιπλέον χρηματικό ποσό.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 δελτία ταυτότητας, 20 διαβατήρια, 11 άδειες διαμονής, 6 διπλώματα οδήγησης, φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, θερμοκολλητής και άλλα σύνεργα πρόσφορα για πλαστογραφία, 10 κινητά τηλέφωνα και διάφορες αποδείξεις μεταφοράς χρημάτων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μετανάστες
SHARE: