Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών - Εδώ και μία 7ετία είχε ρημάξει το Ηράκλειο Κρήτης

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 77 κλοπές - διαρρήξεις και 5 απόπειρες κλοπών-Η λεία τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα Πεδιάδος εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από 16 Βούλγαρους (14 άνδρες και 2 γυναίκες ) ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 67 ετών. Τα μέλη της εν λόγω ομάδας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπώνδιαρρήξεων, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία 18 μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 19 έως 67 ετών, ενώ συνελήφθησαν οι έξι Βούλγαροι ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές του 2012 έως και 17 Φεβρουαρίου 2019, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά 77 κλοπών – διαρρήξεων και σε 5 απόπειρες κλοπών, σε οικίες, σε αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς του το τοπικού Τμήματος σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση.

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών
Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα διαρρηκτών

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 12 ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες κ.α), 7 κινητά τηλέφωνα, εκκλησιαστικά είδη, 15 μαχαίρια και 7 πινακίδες κυκλοφορίας οχήματος, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Κρήτη, ληστεία, κλοπή
SHARE: