Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που “χτυπούσε” σε Πάτρα και Αθήνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που “χτυπούσε” σε Πάτρα και Αθήνα
Περιπολικό της αστυνομίας Eurokinissi

Συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά και εξιχνιάστηκαν συνολικά 30 περιπτώσεις-Η αξία των κλοπιμαίων (κοσμημάτων και χρημάτων) από την δράση τους, ανέρχεται σε 150.000

Εξαρθρώθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε σωρεία κλοπών σε οικίες στην Πάτρα και στην Αττική.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στα Σαγέικα Δυτικής Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών με την συνδρομή της ΟΠΚΕ, τέσσερις Ρομά (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και πιο συγκεκριμένα για σύσταση συμμορίας, με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Με τις ίδιες κατηγορίες αναζητείται για να συλληφθεί ακόμα ένας Ρομά, συνεργός των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν το τελευταίο εξάμηνο, στην Πάτρα, στην Πλάκα στο κέντρο της Αθήνας και στο Κερατσίνι, συνολικά 30 κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα. Από το σύνολο των 30 περιπτώσεων, οι δύο ήταν στην Αττική και μόνο από αυτές τις δύο διαρρήξεις έφυγαν με λεία αξίας 60.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των συλληφθέντων, επισημαίνεται ότι εισέρχονταν στις οικίες είτε από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, είτε διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, είτε με την μέθοδο της απασχόλησης.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας, από την εγκληματική τους δράση ανέρχεται σε περίπου 150.000 ευρώ, σε αξία αντικειμένων και χρημάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού τους. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα