Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε ληστείες και κλοπές στην Κορινθία

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομνίας κινείται στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Λάρισας.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομνίας κινείται στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Λάρισας. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Συνελήφθησαν 9 μέλη της εγκληματικής ομάδας των Ρομά-Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 29 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και 14 περιπτώσεις κλοπών - Aπό την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, οχήματα κ.α.

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές, στην Κορινθία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 29 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, στα Εξαμίλια Κορινθίας, καθώς και 14 περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, 9 Ρομά, από τους οποίους τρεις ανήλικοι, τρεις 19χρονοι, δύο άντρες ηλικίας 21 και 24 ετών, αντίστοιχα, καθώς και μία 42χρονη, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Κορινθίας και των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, ληστεία και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, που περιλαμβάνει ακόμη τρεις Ρομά, ηλικίας 20, 27 και 30 ετών, αντίστοιχα, καθώς και έναν ανήλικο Ρομά, επίσης μέλη της συμμορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2017, συγκρότησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, αναφορικά με τη διάπραξη ληστειών, τα μέλη της συμμορίας, στα Εξαμίλια Κορινθίας, εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και με τη χρήση ή την απειλή σωματικής βίας, τους ακινητοποιούσαν και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, οχήματα κ.α., ενώ στην συνέχεια τρέπονταν σε φυγή είτε πεζοί είτε χρησιμοποιώντας τα οχήματα που είχαν αφαιρέσει.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 7 Φεβρουαρίου 2017 έως και προχθές, στα Εξαμίλια Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά 28 περιπτώσεις ληστειών και μία περίπτωση απόπειρας ληστείας, από όπου μεταξύ άλλων αφαίρεσαν και 11 οχήματα, οκτώ από τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, όπως προέκυψε τα μέλη της συμμορίας, επίσης με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Μαΐου 2017 έως 14 Μαρτίου 2018, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, διέπραξαν συνολικά, 8 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, από τα οποία τα περισσότερα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, μία περίπτωση κλοπής σε όχημα και τρεις περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, για τη διάρρηξη των οποίων, προέβαιναν στη θραύση υαλοπινάκων, με την χρήση οχημάτων.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network