Εξιχνιάστηκε φρικτό έγκλημα στο Πέραμα – Σκότωσε τον νονό του για να τον ληστέψει

Εξιχνιάστηκε φρικτό έγκλημα στο Πέραμα – Σκότωσε τον νονό του για να τον ληστέψει
Το σημείο όπου ο ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός από τις αρχές κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς Eurokinissi

Τον δράστη του εγκλήματος με θύμα 81χρονο στο Πέραμα τον είχε βαπτίσει η εκλιπούσα σύζυγος του θύματος και ήταν σεσημασμένος για κλοπές, ναρκωτικά και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Εξιχνιάστηκε το φρικτό έγκλημα σε βάρος ενός ηλικιωμένου στο σπίτι του στο Πέραμα, όπου ζούσε μόνος του τα τελευταία 5 χρόνια που είχε χάσει την σύζυγό του.

Δράστης αποδείχτηκε πως ήταν ο 35χρονος βαφτισιμιός του. Πιο συγκεκριμένα, τον δράστη τον είχε βαπτίσει η εκλιπούσα σύζυγος του θύματος και ήταν σεσημασμένος για κλοπές, ναρκωτικά και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ο αδίστακτος κακοποιός που ήταν και γείτονας του θύματος και του ζητούσε συχνά οικονομική βοήθεια, βρήκε την ευκαιρία προσωρινής απουσίας του 81χρονου, μπήκε στο σπίτι του, παραβιάζοντας το παράθυρο και άρχισε να ψάχνει για οτιδήποτε αξίας.

Εκείνη την στιγμή επέστρεψε στο σπίτι του το θύμα, του όρμησε, τον ακινητοποίησε και του κατάφερε με ένα μαχαίρι από την κουζίνα ένα τόσο βαθύ τραύμα από την μία στην άλλη άκρη του λαιμού του που σχεδόν τον αποκεφάλισε, ενώ το θύμα έφερε και ένα παρόμοιο τραύμα στον θώρακα στην προσπάθειά του φαίνεται να αντισταθεί, πριν δεχτεί το μοιραίο πλήγμα.

Αμέσως μετά ο δράστης αφαίρεσε την τραπεζική κάρτα του άτυχου 81χρονου νονού του, έβαλε φωτιά σε δύο στρώματα στο σπίτι για να εξαφανίσει τα ίχνη του και διέφυγε με το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο επίσης έκαψε μετά από δύο ημέρες στο Σχιστό.

Για την υπόθεση, η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 81χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 24-8-2020 στο Πέραμα Αττικής.

Το θύμα είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του, μεσημβρινές ώρες της 24-8-2020 , κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στην μονοκατοικίας όπου διέμενε μόνος του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το θύμα έφερε τραύματα σε διάφορα σημεία από τέμνον και νύσσον όργανο.

Από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εξακριβώθηκε ότι ο δράστης είναι 35χρονος ημεδαπός, γνωστός του θύματος.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε εισέλθει στην οικία του 81χρονου με σκοπό την κλοπή. Κατά τη διάρκεια που ερευνούσε την οικία, το θύμα επέστρεψε και ο δράστης τον κτύπησε με μαχαίρι.

Στη συνέχεια, αφού αφαίρεσε την τραπεζική κάρτα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του θύματος, έβαλε φωτιά στο σπίτι προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του και διέφυγε αφαιρώντας και το προαναφερόμενο όχημα.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο 35χρονος».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα