Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Βέλγου αφεντικού της κολομβιανής κοκαΐνης στην Ευρώπη

Αστυνομία - φωτογραφία αρχείου
Αστυνομία - φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η δολοφονία του Λουίτζι Βαντσέρι έγινε τον Ιούνιο του 2017, σε ένα δρομάκι πίσω από το ξενοδοχείο Intercontinental -Δράστες δύο Αλβανοί εκτελεστές και το ραντεβού θανάτου το είχε κλείσει το αφεντικό της Αλβανικής Μαφίας στη διακίνηση ναρκωτικών με τον οποίο συνεργαζόταν.

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση ανθρωποκτονίας του 56χρονου Βέλγου αφεντικού της κολομβιανής κοκαΐνης στην Ευρώπη, Λουίτζι Βαντσέρι, που έγινε στις 16 Ιουνίου 2017 επί της οδού Φανοσθένους, πίσω από το ξενοδοχείο «Intercontinental», στον Νέο Κόσμο.

Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία των ελληνικών διωκτικών Αρχών που κατέστη δυνατή μετά από πολύμηνη συνεργασία με τις Αρχές πολλών χωρών της Ευρώπης.

Ο Λουίτζι Βαντσέρι, Βέλγος υπήκοος, ιταλικής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος Ισπανίας, είχε θεωρηθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα αφεντικά διακίνησης και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης κατευθείαν από την Κολομβία, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και ειδικά στις πιο ακριβές αγορές την κεντρικής, δυτικής και βόρειας Ευρώπης.

ADVERTISING

Ο ίδιος ερχόταν στην Ελλάδα για να συναντιέται με εκπροσώπους της Αλβανικής Μαφίας, που επίσης δραστηριοποιούνται στην προμήθεια και διακίνηση κοκαΐνης από την Κολομβία και συνεργαζόταν μαζί τους.

Κάποια στιγμή, ο Βαντσέρι φέρεται να προκάλεσε κάποιο μεγάλο χρέος έναντι του Κολομβιανού καρτέλ που τον προμήθευε, το οποίο φέρεται να τους είχε εκφράσει την πρόθεση να πληρώσει μόνο υπό όρους. Έτσι λοιπόν, οι Κολομβιανοί ήρθαν σε επαφή με την Αλβανική Μαφία και ένα μεγαλοαφεντικό της τον 32χρονο Έντζον Μετάι με τον οποίο συνεργάζονταν και έβγαλαν «συμβόλαιο θανάτου» για τον Βαντσέρι.

Σε μία επικοινωνία που είχε ο Βαντσέρι με τον συγκεκριμένο Αλβανό, για ραντεβού που θα είχαν για να κλείσουν μεταξύ τους μία δουλειά, τον Ιούνιο του 2017, ο δεύτερος του υπέδειξε την οδό Φανοσθένους ως χώρο που θα είχε ραντεβού με δύο δικούς του οι οποίοι δήθεν θα τον καθοδηγούσαν από εκεί και μετά.

Χωρίς να υποψιαστεί κάτι το θύμα, εμφανίστηκε στο ραντεβού, νυχτερινές ώρες, όπως και οι δύο Αλβανοί οι οποίοι όμως ήταν οι εκτελεστές του και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι με ένα 32αρι, σωριάζοντάς τον νεκρό στη μέση του δρόμου.

Οι δύο φυσικοί αυτουργοί αναζητούνται, όμως κατόπιν εντάλματος που εκδόθηκε σε βάρος του συνελήφθη ο 32χρονος Μετάι που έστησε το ραντεβού θανάτου, μόλις πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα. Μάλιστα, στην Αλβανία έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο η σύλληψή του, αφού θεωρείται πολύ γνωστό πρόσωπο εκεί. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network