Εύκολος στόχος τα ποδήλατα

ΛΑΡΙΣΑ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)
ΛΑΡΙΣΑ-ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ) EUROKINISSI

Διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της κλοπής ποδηλάτων, τα οποία διοχετεύονται στη μαύρη αγορά. Τι θα πρέπει να προσέξετε. Πώς μπορείτε να το πάρετε πίσω αν βρεθεί

Αυξάνονται καθημερινά οι Έλληνες που χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς το ποδήλατο και για λόγους υγείας και για λόγους οικονομίας, ωστόσο μαζί τους αυξάνονται και οι... κλέφτες ποδηλάτων .

Εκατοντάδες ποδήλατα έχουν κλαπεί από εισόδους σπιτιών, γκαράζ και μπαλκόνια, καθώς αποτελούν εύκολο στόχο για τους επιτήδειους, οι οποίοι τα πουλάνε στη "μαύρη αγορά".

Για το σπάσιμο της κλειδαριάς απαιτούνται μόλις λίγα λεπτά, ενώ πολλοί αφελείς τα αφήνουν ξεκλείδωτα, διευκολύνοντας τους κλέφτες.

Οι καταχωρίσεις των κλεμμένων ποδηλάτων στην ιστοσελίδα podilates.gr φτάνουν τις 564, ενώ 392 κατασχεμένα ή εγκαταλελειμμένα βρίσκονται στις αποθήκες του Τμήματος Ελέγχου Εμπορίου της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", ίδια είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη , όπου μέσα σε δύο χρόνια έκαναν φτερά περίπου 1500 ποδήλατα!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι κλέφτες είτε τα πουλάνε σε συγκεκριμένα σημεία, είτε -όταν πρόκειται για ακριβά κομμάτια- η αγοραπωλησία γίνεται χέρι με χέρι. Μια από τις περιοχές, όπου γίνεται παράνομο "παζάρι" ποδηλάτων είναι η οδός Μενάνδρου, όπου μετανάστες τα πωλούν μέρα μεσημέρι.

Πώς το παίρνεις πίσω αν βρεθεί

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", κάθε ποδήλατο που εισέρχεται στις αποθήκες του δήμου, φωτογραφίζεται και αποθηκεύεται με τον κατάλληλο σειριακό αριθμό, τόσο στα συστήματα του αρμόδιου τμήματος όσο και στην ιστοσελίδα cityofathens.gr.

Αν έχεις χάσει το ποδήλατό σου μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα και να δεις φωτογραφίες. Αν αναγνωρίσεις κάποιο, κάνεις δήλωση κλοπής, δίνεις τα χαρακτηριστικά και τον σειριακό αριθμό και στη συνέχεια γίνεται αντπαραβολή στοιχείων.

Σε περίπτωση που συμπίπτουν, μπορείς να πάρεις πίσω το ποδήλατό σου.

SHARE:

24Media Network