Φιλοπάππου: “Λούφαξαν” οι συμμορίες. Έρευνες και προσαγωγές

Φιλοπάππου: “Λούφαξαν” οι συμμορίες. Έρευνες και προσαγωγές
Αστυνομικοί περνούν κορδέλα ασφαλείας Eurokinissi

Συνεχώς ανακρίνονται αλλοδαποί που έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί κατά καιρούς στην περιοχή, μήπως άκουσαν κάτι στην "πιάτσα". Οι Αρχές ψάχνουν "βελόνα στα άχυρα" αφού οι δράστες φρόντισαν να μην κάνουν λάθη με το κινητό που αφαίρεσαν από την κοπέλα.

Έχει αδειάσει η περιοχή του Φιλοπάππου και της Ακρόπολης τα τελευταία 24ωρα από τις συμμορίες ληστών που την λυμαίνονταν, αφού αμέσως μετά το ειδεχθές έγκλημα σε βάρος του άτυχου Έλληνα φοιτητή, όλοι αντιλήφθηκαν τις συνέπειες και φρόντισαν να εξαφανιστούν και να «λουφάξουν», τουλάχιστον μέχρι να πέσει και να ατονήσει η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, αν ατονήσει ποτέ ξανά, μετά και από αυτό το περιστατικό.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής, η έρευνα γίνεται στα «τυφλά» για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών δραστών που ευθύνονται για την ληστεία, η οποία κατέληξε στην ανθρωποκτονία του άτυχου 25χρονου φοιτητή στου Φιλοπάππου, τη νύχτα του δεκαπενταύγουστου.

Η 23χρονη δεν κατάφερε να αναγνωρίσει κανέναν από τους προσαχθέντες υπόπτους, ούτε να αναγνωρίσει κανέναν ως δράστη από τις φωτογραφίες των σεσημασμένων που της επιδείχθηκαν ενώ και η περιγραφή των δραστών που έχει δώσει περιορίζεται λίγο έως πολύ στο ότι ήταν μελαμψοί.

Από την Ασφάλεια έχουν ληφθεί δείγματα από τα ρούχα του θύματος και της κοπέλας, όπως και από την τσάντα της μήπως μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με κάποιον ύποπτο όταν και αν έρθει εκείνη η στιγμή.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί με ανακρίσεις αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί κατά καιρούς για τους ίδιους λόγους από την περιοχή, μήπως άκουσαν κάτι στην «πιάτσα» τους, με αρνητικά έως τώρα αποτελέσματα, σε καταστήματα που καταλήγουν κλοπιμαία αλλά και σε αυτή την περίπτωση κυριολεκτικά ψάχνουν «βελόνα στα άχυρα» οι αστυνομικοί, αφού οι δράστες φαίνεται πως σε αυτή την περίπτωση φρόντισαν με το κινητό που αφαίρεσαν από την κοπέλα να μην κάνουν ένα κρίσιμο λάθος που σε αντίστοιχη περίπτωση στο πρόσφατο παρελθόν που εξιχνιάστηκε είχε γίνει και οδήγησε τους αστυνομικούς σε συγκεκριμένη περιοχή και κατάστημα.

Όπως έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή, στο σώμα του νεαρού δεν βρέθηκαν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και όλα τα τραύματά του ήταν αποτέλεσμα της πτώσης. Ασχέτως αν τον έσπρωξαν ή πάνω στην συμπλοκή προσπάθησε να αποφύγει χτύπημα και έπεσε στο κενό το θύμα, υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που οδήγησε στον θάνατό του και ως τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπιστεί ποινικά.

Το κακό είναι ότι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της υπόθεσης που είναι η 23χρονη φίλη του θύματος από την Πορτογαλία, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες από την στιγμή της συμπλοκής του φίλου της με τους δύο δράστες, καθώς εκείνη την στιγμή και ταυτόχρονα, ο τρίτος δράστης ασχολείτο μαζί της και την απειλούσε με σπασμένο μπουκάλι.

Οι άλλοι δύο δράστες επίσης κρατούσαν κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και αμέσως μετά την πτώση του 25χρονου φοιτητή στο κενό, τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι.

Ο άτυχος νεαρός σπούδαζε management επιχειρήσεων στην Αγγλία και είχε γυρίσει στην Αθήνα για τις διακοπές του, όπου γνώρισε την κοπέλα από την Πορτογαλία, η οποία ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Από το σημείο αρχικά οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή 8 ατόμων, οι οποίοι εξετάστηκαν μήπως κάποιος εξ αυτών ήταν ανάμεσα στους αδίστακτους ληστές και δολοφόνους, όμως δεν προέκυψε τίποτα σε βάρος τους και έτσι κρατήθηκαν μόνο για αποφάσεις διοικητικής απέλασης που εκκρεμούσαν σε βάρος τους.

Οι προσαγωγές αυτού του είδους συνεχίζονται μήπως προκύψει κάτι, με αυτή την μέθοδο, όμως οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση θεωρούν πως ήδη οι δράστες μετά την πράξη τους έχουν φροντίσει να πάψουν να εμφανίζονται και πιθανόν να έχουν φύγει και από την Αθήνα γι αυτό οι έρευνες στρέφονται σε όλη την Επικράτεια.

Πρόκειται για μία υπόθεση που οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής έχουν πάρει προσωπικά, αφού όπως χαρακτηριστικά λένε, θύμα ήταν ένα παιδί που για πολλούς θα μπορούσε να είναι ο γιος τους, ένα παιδί που σπούδαζε και δούλευε στην Αγγλία για να πληρώνει τις σπουδές του και απλά ήρθε μερικές ημέρες να δει τους γονείς του και μία ρομαντική βόλτα με την φίλη του σε ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της χώρας οδήγησε στο να χάσει την ζωή του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα