Φονικό στο Κορωπί: ‘Tα παιδιά είδαν την κατηγορούμενη να χτυπά με το μαχαίρι τη μητέρα τους’

Φονικό στο Κορωπί: ‘Tα παιδιά είδαν την κατηγορούμενη να χτυπά με το μαχαίρι τη μητέρα τους’

Ξεκίνησε η δίκη για το φονικό στο Κορωπί. Κατηγορούμενη η σύντροφος του συζύγου του θύματος. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατέθεσε η αδελφή του θύματος

Η γυναικεία διαμάχη στο ερωτικό τρίγωνο στο Κορωπί, που είχε σαν αποτέλεσμα η σύντροφος να σκοτώσει τη σύζυγο και μάλιστα μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών της, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Διαπληκτισμοί, βία και σωρεία ψεμμάτων ήταν σχεδόν καθημερινό ζήτημα για τους πρωταγωνιστές της υπόθεση. Ενώπιον του Μικτού Οκρωτού Δικαστηρίου, η αδελφή της 36χρονης μάνας που σκοτώθηκε με μαχαίρι στο ίδιο της το σπίτι, ούτε λίγο ούτε πολύ εξήγησε ότι όλη η περιοχή γνώριζε τί συνέβαινε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση της 27χρονης κατηγορούμενης υποστήριξε πως βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής και ότι πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε θανατηφόρα μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη. Σύμφωνα με τον υπερασπιστικό ισχυρισμό, ο θάνατος της 36χρονης επήλθε από αμέλεια των γιατρών, ενώ παράλληλα ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.

Πρώτη κατέθεσε η αδελφή του θύματος, κ. Πασπαλά, η οποία είπε ότι όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2014, όταν   η 27χρονη κατηγορούμενη τηλεφώνησε στο θύμα και της είπε πως σε μια εβδομάδα επρόκειτο να γεννήσει  το παιδί του συζύγου της. Σύμφωνα με την πολιτικώς ενάγουσα, ο 41χρονος σύζυγος του θύματος αρνήθηκε ότι το παιδί ήταν δικό του και σκόπευε να προχωρήσει σε τέστ DNA για να το αποδείξει. Όπως εξήγησε, η αδελφή της και θύμα ήθελε μόνο να σώσει το γάμο της, ενώ παράλληλα δεχόταν συνεχές κλήσεις από την κατηγορούμενη -μέχρι και 80 την ημέρα- όπως ανέφερε στο δικαστήριο.

Βίαια επεισόδια, απειλές και εντάσεις ήταν -κατά τη μάρτυρα- η καθημερινότητα του θύματος τους επόμενους μήνες. “Στις 30 Ιουνίου 2015 η αδελφή μου πήγαινε βόλτα με τα παιδιά και μια φίλη της. Ο άνδρας της της είχε πει πως θα πάει στον Πειραιά για μια δουλειά, αλλά είδε το αυτοκίνητο του παρκαρισμένο έξω από ένα σπίτι. Πλησίασε και είδε την κατηγορούμενη έγκυο στο δεύτερο παιδί και τον άντρα της να ψήνει με την οικογένειά της” περιέγραψε η κ. Πασπαλά και συνέχισε: “Εκείνη την ημέρα έγινε μεγάλη φασαρία. Μάλιστα, βγήκαν όλοι οι συγγενείς της κατηγορούμενης και ζήτησαν το λόγο στην αδελφή μου”.

Ήταν η ημέρα που το θύμα αποφάσισε να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2015, η κατηγορούμενη χτύπησε το θύμα -κατά τη μάρτυρα- όταν πήγε στο συνεργείο για να πάρει χρήματα για τα παιδιά: “Της επιτέθηκε πισώπλατα και η αδελφή μου φόρεσε κολάρο για 20 ημέρες. Εκείνη την ημέρα πήγαν και οι δυο στο αυτόφωρο. Η αδελφή μου αθωώθηκε και η 27χρονη καταδικάστηκε σε 6 μήνες”.

Το βράδυ του φονικού

Η γυναίκα αναφέρθηκε και στα όσα τα ανήλικα ανίψια της της είπαν, αφού πλέον μετά το θάνατο της μητέρα τους, μένουν με τη θεία τους. Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή που κατέθεσε: “Τα παιδιά εκείνη την ώρα έτρωγαν σουβλάκια και η αδελφή μου πότιζε όταν, όπως μου είπαν, την άκουσαν να φωνάζει “φύγε από το σπίτι μου, βοήθεια”. Τα παιδιά έτρεξαν και είδαν την κατηγορούμενη να χτυπά με το μαχαίρι τη μητέρα τους. Την είχε πιάσει  από τα μαλλιά για να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της. “Μην σκοτώνεις τη μαμά μου” φώναξε ο μικρός και η 27χρονη απάντησε, όπως μου περιέγραψε “είναι εμπόδιο””.

Στη συνέχεια όπως είπε, τα παιδιά έπεσαν πάνω στην 27χρονη για να την σταματήσουν, “αλλά ήταν τέτοια η μανία  της που ξαναχτύπησε την αδελφή μου. Τα παιδιά προσπαθούσαν να της πάρουν το μαχαίρι από τα χέρια. Τελικά, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι από τα χέρια και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο”.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα