Φρίκη στα Γρεβενά: Βίασε τη μητέρα του πριν την σκοτώσει ο 59χρονος – Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του

Φρίκη στα Γρεβενά: Βίασε τη μητέρα του πριν την σκοτώσει ο 59χρονος – Είχε σκοτώσει και τη γιαγιά του
Περιπολικό της Αστυνομίας Nikos Libertas / SOOC

Φρικτές στιγμές έζησε στα χέρια του 59χρονου μητροκτόνου από τα Γρεβενά η άτυχη 83χρονη, η οποία υπέστη ασφυκτικό θάνατο, ενώ πριν από αυτό είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά. Ο ίδιος είχε σκοτώσει το 1993 και τη γιαγιά του.

Στον εισαγγελέα έχει οδηγηθεί ο 59χρονος μητροκτόνος από το Κοσμάτι Γρεβενών, για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 83χρονης μητέρα του.

Άφωνοι όμως έμειναν και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όταν κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ανακάλυψαν πως η άτυχη γυναίκα όχι μόνο είχε πέσει θύμα ασφυκτικού θανάτου, πιθανόν με την απόφραξη των αεροφόρων οδών με κάποιο ύφασμα, αλλά ότι πριν από αυτό, είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά.

Ο δράστης αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και οι εγκλεισμοί του στο ψυχιατρείο ήταν εξίσου συχνοί, με τελευταία φορά το περασμένο καλοκαίρι. Μάλιστα, το 1993 είχε συλληφθεί και πάλι για ανθρωποκτονία σε βάρος της γιαγιάς του, την οποία είχε κατακρεουργήσει.

Η μητέρα του ζούσε έναν πραγματικό εφιάλτη μαζί του και δυστυχώς κάθε φορά που ο άνθρωπος αυτός επέστρεφε στο σπίτι του από τον εγκλεισμό σε ψυχιατρείο, εκείνη ήταν αναγκασμένη να βιώνει ανείπωτες καταστάσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν από προχθές το βράδυ όταν ενημερώθηκε η Αστυνομία από το Νοσοκομείο, για την ύπαρξη μίας νεκρής μέσα στο σπίτι της.

Οι Αρχές ζήτησαν να γίνει νεκροψία-νεκροτομή ως όφειλαν, για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου. Ο 59χρονος γιος της ισχυρίστηκε πως τη βρήκε νεκρή το βράδυ και μάλιστα αντί να καλέσει τις Αρχές και ασθενοφόρο, κάλεσε ένα τοπικό γραφείο κηδειών και ζήτησε να γίνουν όλα άμεσα. Βεβαίως, ο υπεύθυνος του γραφείου του εξήγησε πως δεν είναι αυτή η νόμιμη διαδικασία και ενημέρωσε σχετικά το Νοσοκομείο.

Όλα αυτά είχαν ήδη προκαλέσει τις υποψίες των αστυνομικών οι οποίοι γνώριζαν πως το συγκεκριμένο άτομο αντιμετωπίζει και ψυχολογικά προβλήματα και έτσι μόλις ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή και ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματά της, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας της περιοχής, εντοπίστηκε ο 59χρονος και συνελήφθη.

Ο ίδιος ουσιαστικά δεν παραδέχτηκε τίποτα, δηλώνει ότι δεν θυμάται τι έκανε ενώ σε κάποιες φάσεις ανάμεσα στις ασυναρτησίες που είπε ήταν ότι η μητέρα του «έκαψε το φαΐ» και θύμωσε μαζί της.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση, αναφέρει:

“Εξιχνιάστηκε ύστερα από συντονισμένες και συστηματικές ενέργειες του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, ανθρωποκτονία 83χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 14-12-2021 σε περιοχή των Γρεβενών.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες (15-12-2021) το μεσημέρι, σε περιοχή των Γρεβενών, 59χρονος ημεδαπός, γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο και του βιασμού.

Ειδικότερα, η εμπλοκή του 59χρονου προέκυψε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και συνδυαστική αξιολόγηση στοιχείων, δεδομένων και ευρημάτων που ανέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς και από την ιατροδικαστική εξέταση .

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες προχθές (14-12-2021) εντός της οικίας τους, ο 59χρονος προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο της μητέρας του, ενώ επιπλέον εντοπίστηκαν και πρόσφατα ευρήματα γενετήσιας πράξης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών και ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών”.

“Στο Στόμα Του Λάκη” κάνει πρεμιέρα! Από σήμερα και κάθε Πέμπτη, ο μοναδικός Λάκης Λαζόπουλος θα σχολιάζει καυστικά όσα συμβαίνουν γύρω μας! Άκουσε το Podcast και κάνε εγγραφή σε Spotify, Apple Podcasts για να μη χάνεις επεισόδιο!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα