Φυλάκιση επτά μηνών σε χρυσαυγίτη για το ‘πού είναι ο Παύλος σου;’

Φυλάκιση επτά μηνών σε χρυσαυγίτη για το ‘πού είναι ο Παύλος σου;’

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο -κατ' ομολογία- χρυσαυγίτης ο οποίος φώναξε το κατακριτέο "πού είναι ο Παύλος σου;" στη μητέρα του Φύσσα

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο άνδρας που σχολίασε με τον πιο ανάρμοστο τρόπο το χαμό του Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, σύμφωνο με την εισαγγελική εισήγηση, έκρινε ένοχο το -κατ’ ομολογία- χρυσαυγίτη για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και προσβολής μνήμης νεκρού, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε πως αυτός ήταν ο άνδρας που φώναξε “πού είναι ο Παύλος σου τώρα;” και άλλους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Μάλιστα, η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Η τραγική φιγούρα της Μάγδας Φύσσα βρέθηκε ακόμα μία φορά στο βήμα του μάρτυρας, αυτή τη φορά όχι για τη δολοφονία του γιου της, Παύλου, αλλά για τα λόγια που προσέβαλαν την ίδιο και το νεκρό της παιδί. Όπως είπε, “οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα”.

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής δηλαδή;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι.

“Σκοπός τους είναι να φύγει η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”

Κατά τη διαδικασία, επεδείχθησαν φωτογραφίες στη Μάγδα Φύσσα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη δικαστική αίθουσα, αναγνωρίζοντας τον κατηγορούμενο. Αλλά και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα ήταν βέβαιος για το  κατηγορούμενο. “Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός” είπε χαρακτηριστικά.

Κατατοπιστική για το τί έλαβε χώρα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν και η κατάθεση του αδελφού της Μάγδας Φύσσα. “Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομία. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο” περιέγραψε ο μάρτυρας τονίζοντας πως συνεχώς η οικογένεια Φύσσα λοιδορείται και από τον συγκεκριμένο άνδρα. “Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”.

“Κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες”

Ο κατηγορούμενος ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε πως ο ίδιος είναι “χριστιανός ορθόδοξος” ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του υποστήριξε πως “κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες”.

Υποστήριξε κατά την απολογία του πως ήταν να σηκωθεί να φύγει. “Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ” είπε και ανέφερε πως ήταν οι “άλλοι” που άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση. Ζήτησε μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες ακόμα και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να καταθέσουν ότι “όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω”.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Γιατί εγώ φορούσα κίτρινο πουκάμισο και οι υπόλοιποι μαύρα. Ορκίζομαι ότι δεν ήμουν εγώ. Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και από κάτω ακούγεται “πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; αλλά εγώ δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: τότε γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; για αυτό θέλω τους αστυνομικούς… αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες…

Κατά την έξοδό του, ο κατηγορούμενος κατευθυνόμενος στο αρμόδιο τμήμα για την άσκηση έφεσης, ανέφερε στις κάμερες: “Δεν χλεύασα κανέναν. Υπάρχει και δεύτερος βαθμός”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα