Φυντάνι και επίδοξος …«Πουαρό» ο ληστής Ειδικός Φρουρός

Φυντάνι και επίδοξος …«Πουαρό» ο ληστής Ειδικός Φρουρός
Στιγμιότυπο από την αστυνομία Eurokinissi

Ο 22χρονος έχει ενταχθεί στην Αστυνομία μόλις τους τελευταίους 8 μήνες, με τις τελευταίες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών. Αρχικά είχε τοποθετηθεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και μετά από μία περίεργη και ύποπτη δραστηριότητα μετακινήθηκε πρόσφατα στις πεζές περιπολίες.

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 22χρονος Ειδικός Φρουρός που σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για ληστεία, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος κλπ., όπως επίσης ο 37χρονος φίλος του και συνεργός του που μαζί έστησαν την ληστεία σε βάρος του ιδιοκτήτη μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την Αργυρούπολη, σε βάρος του οποίου επίσης σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Ο 22χρονος έχει ενταχθεί στην Αστυνομία μόλις τους τελευταίους 8 μήνες, με τις τελευταίες προσλήψεις Ειδικών Φρουρών. Αρχικά, είχε τοποθετηθεί στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Κάποια στιγμή πριν 4-5 μήνες κατελήφθη να έχει κλέψει έναν φάρο από την υπηρεσία του και να πηγαίνει στην περιοχή της Καλλιθέας με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, όπου υπήρχαν απανωτά κρούσματα ληστειών σε φαρμακεία, προσποιούμενος τον Αστυνομικό της Ασφάλειας που δήθεν διερευνούσε τις κλοπές αυτές και ζητούσε υλικό από κάμερες από καταστήματα, γειτονικά σπίτια κλπ.

Σε μία από αυτές τις περίεργες εξορμήσεις του κατελήφθη από συναδέλφους του να περνάει παράτυπα και τυχαία, κοντά και από την οικία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τότε από την Υπηρεσία του όλη αυτή η διαδικασία θεωρήθηκε μάλλον υπερβάλλων ζήλος παρά κάτι ύποπτο, αλλά επειδή ούτως ή άλλως δεν ήταν μια φυσιολογική συμπεριφορά προτιμήθηκε να μετακινηθεί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στις πεζές περιπολίες, πέρα του γεγονότος ότι στην πραγματικότητα είχε διαπράξει αντιποίηση Αρχής, προσποιούμενος τον αστυνομικό της Ασφάλειας.

Αυτή η συμπεριφορά που επέδειξε όμως τότε πλέον δεν θεωρείται και τόσο αθώα μετά και τις νέες του πράξεις και εικάζεται ότι ο Ειδικός Φρουρός ενδεχομένως να μην είχε απλά οραματιστεί τον εαυτό του ως έναν νέο Πουαρό, αλλά ενδεχομένως την γνώση των συστημάτων ασφαλείας που διατηρούσαν επιχειρήσεις και οικίες στην περιοχή κάπου και με κάποιον τρόπο, να την χρησιμοποιούσε στη συνέχεια…

Πρόσφατα, με 37χρονο φίλο του και ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων που γνωρίστηκαν πριν από 8 χρόνια στην ίδια σχολή καράτε, όπου αθλούνταν, μοιράστηκαν μία κοινή επιθυμία. Ο 22χρονος Ειδικός Φρουρός συναναστρεφόταν με άτομα από τον χώρο της διακίνησης ναρκωτικών και από εκεί είχε μάθει για τον ιδιοκτήτη της μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων πως είχε χρήματα και πως μάλιστα είχε συλληφθεί δύο φορές στο παρελθόν για χρήση ναρκωτικών, άρα είχαν και κάτι για να τον εκβιάσουν.

Με τον φίλο του αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν, να του στήσουν καρτέρι και να τον ληστέψουν, αφού έμαθαν κιόλας ότι ζούσε μόνος του.

Το σχέδιό τους αρχικά το έβαλαν σε εφαρμογή τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο, όπου τον παρακολουθούσαν. Οι εντελώς αδέξιες και ύποπτες κινήσεις τους όμως στην γειτονιά έγιναν αντιληπτές από γείτονες που τους ζήτησαν τον λόγο που γυρνούσαν εκεί και τότε ο Ειδικός Φρουρός του επέδειξε την αστυνομική του ταυτότητα, τους καθησύχασε λέγοντας ότι κάτι ερευνούν και αποχώρησαν.

Τελικά αποφάσισαν να δοκιμάσουν ξανά σήμερα το πρωί, έθεσαν υπό παρακολούθηση και πάλι τον υποψήφιο στόχο τους και όταν τον είδαν να κατεβαίνει από το σπίτι του και λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητό του, του όρμησαν, του φόρεσαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο σπίτι του. Εκεί μάλιστα ο 37χρονος ήταν πιο σκληρός και βίαιος από τον Ειδικό Φρουρό, προσποιούμενος και εκείνος τον αστυνομικό και του βρήκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Άρχισαν να τον εκβιάζουν και να του λένε ότι για να γλιτώσει το αυτόφωρο θα πρέπει να τους δώσει όσα λεφτά είχε. Τότε εκείνος τους έδωσε 3.500 ευρώ, όμως δεν πείστηκαν ότι ήταν τα μόνα του χρήματα και συνέχισαν να τον πιέζουν μέχρι που εντόπισαν και την κρυψώνα του και βρήκαν συνολικά 40.000 ευρώ τα οποία του τα πήραν και του είπαν να μην πει πουθενά τίποτα για την «επίσκεψή» τους και δεν θα πήγαινε κατηγορούμενος. Το θύμα άρχισε να φωνάζει ότι προτιμούσε να πάει κατηγορούμενος, οι δράστες αποχώρησαν και τότε ο επιχειρηματίας βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει βοήθεια.

Σε κοντινή απόσταση βρισκόταν εντελώς τυχαία μία Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησε την καταδίωξη και παρότι αρχικά απείλησε με όπλο ο ένας από τους δράστες το θύμα, παράτησαν την προσπάθειά τους, πέρασαν την Λ. Βουλιαγμένης και προσπάθησαν να διαφύγουν εντός της παλιάς αμερικανικής βάσης, πετώντας τα χρήματα και στη συνέχεια ένα κλομπ και ίσως ένα όπλο που φέρεται να είχε ο ιδιώτης αλλά δεν βρέθηκε. Μετά από καταδίωξη οι δύο δράστες που επιχείρησαν να χωριστούν για να διαφύγουν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο θύμα, τότε εκείνος κατέβηκε από το σπίτι του με δύο σακουλάκια με κάνναβη και αποπειράθηκε να τα ξεφορτωθεί πετώντας τα πίσω από μία στάση λεωφορείου, σε κάτι θάμνους επί της Λ. Βουλιαγμένης, όμως οι αστυνομικοί, τον είδαν και τον ακινητοποίησαν και μαζί κατάσχεσαν και τα ναρκωτικά. Στην οικία του βρέθηκαν και δύο ζυγαριές ακριβείας και έτσι κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό αφού, οι ζυγαριές και το χρηματικό ποσό που θεωρήθηκε ύποπτος ο τρόπος απόκτησής του τον θέτουν στο κάδρο και εκείνον ως κατηγορούμενο και ύποπτο για εμπορία πέρα από κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της πολύωρης ανάκρισης στο Εσωτερικών Υποθέσεων όπου προσήχθησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο 37χρονος ήταν πιο συνεργάσιμος και αποκάλυψε όλο το σχέδιο, ο 22χρονος όμως Ειδικός Φρουρός επέμεινε να ζητάει τον δικηγόρο του και να ισχυρίζεται ότι ήθελε να βγάλει μία «δουλειά» με ναρκωτικά για να κερδίσει από την Υπηρεσία του ανδραγαθία…

Βεβαίως, ούτε ένταλμα εισαγγελέα είχε για την κατ’ οίκον έρευνα, γάντια φορούσαν και οι δύο δράστες για να μην αφήσουν αποτυπώματα και βεβαίως χειρουργικές μάσκες, με σκοπό όμως να κρύψουν και τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. Πλέον σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία με τα κατά περίπτωση αδικήματα και οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι τον επίδοξο «Πουαρό» μάλλον θα τον δουν ξανά στην αντίπερα όχθη και όχι στις τάξεις της Αστυνομίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα