ΓΑΔΑ: Έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εγκληματικότητας

ΟΠΚΕ
ΟΠΚΕ EUROKINISSI

Χαρτογραφήθηκαν οι περιοχές και οι γειτονιές των περιοχών της Αττικής που στατιστικά εμφανίζουν τα περισσότερα κρούσματα κλοπών-διαρρήξεων, ληστειών και μικροκλοπών και αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα με ενίσχυση των περιπολιών στα σημεία αυτά.

Υπό το βλέμμα της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την συνεχή πίεση για μείωση της εγκληματικότητας, ώστε οι στόχοι που τέθηκαν από την αρχή της θητείας της νέας ηγεσίας, μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν καταστεί πραγματικότητα, πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις των επιτελών στην ΓΑΔΑ για τον νέο στρατηγικό σχεδιασμό έναντι της εγκληματικότητας.

Στις συσκέψεις που έγιναν στην ΓΑΔΑ και συμμετείχαν οι επικεφαλής όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων των περιοχών της Αττικής, χαρτογραφήθηκαν οι περιοχές και οι γειτονιές των περιοχών της Αττικής που στατιστικά εμφανίζουν τα περισσότερα κρούσματα κλοπών-διαρρήξεων, ληστειών και μικροκλοπών.

ADVERTISING

Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα με ενίσχυση των εποχούμενων περιπολιών στα σημεία αυτά, στις οποίες θα συμμετάσχουν Άμεση Δράση, δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας.

Ενδεικτικά στην Δυτική Αττική διπλασιάζεται ο αριθμός των περιπολιών ΟΠΚΕ από 8 σε 16 με στόχο κυρίως την «σφράγιση» της εξαγόμενης εγκληματικότητας σε άλλες περιοχές από εκεί.

Για να γίνει πιο κατανοητό, στοιχεία και πληροφορίες που καταλήγουν στις Αρχές ειδικά για πρόσφατες απανωτές κλοπές όπως οι περιπτώσεις εισβολών με κλεμμένα αυτοκίνητα σε επιχειρήσεις, φαίνεται ότι προέρχονται από συμμορίες της Δυτικής Αττικής και πιθανόν από Ρομά.

Έτσι ο στόχος είναι όχι μόνο να γίνουν πιο συχνές περιπολίες για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή, αλλά και όσο το δυνατό να δυσκολέψει η Αστυνομία την έξοδο των συμμοριών από αυτές τις περιοχές για χτυπήματα σε άλλες περιοχές της Αττικής και την ανεμπόδιστη επιστροφή τους πίσω στα καταφύγιά τους. Να γίνει δηλαδή πιο στενός ο αστυνομικός κλοιός γύρω από την Δυτική Αττική.

Αντίστοιχα έχουν εντοπιστεί γειτονιές σε κάθε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, του Πειραιά, της Βορειοανατολικής, της Νοτιοανατολικής και της Δυτικής Αττικής που εμφανίζουν την μεγαλύτερη συχνότητα σε περιστατικά εγκληματικότητας και σε αυτά τα σημεία θα δοθεί και το μεγαλύτερο βάρος.

Ο νέος αυτός σχεδιασμός τέθηκε υπόψη και της πολιτικής ηγεσίας, εγκρίθηκε και από τα αποτελέσματα του νέου σχεδιασμού που θα προκύψουν τις προσεχείς εβδομάδες, θα κριθούν και τα όποια περαιτέρω βήματα και αποφάσεις και από την φυσική και από την πολιτική ηγεσία.

SHARE:

24Media Network