Γιάννης Σκαφτούρος: Τον “γάζωσαν” με πάνω από 15 σφαίρες – Ποιος ήταν ο “θείος Τζο” της Greek Mafia

Γιάννης Σκαφτούρος: Τον “γάζωσαν” με πάνω από 15 σφαίρες – Ποιος ήταν ο “θείος Τζο” της Greek Mafia
Περιπολικό της Αστυνομίας EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διασυνδέσεις με ηγετικά στελέχη συμμοριών της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα περιλαμβάνει το "βαρύ βιογραφικό" του Γιάννη Σκαφτούρου που έπεσε νεκρός στα Δερβενοχώρια. Πάνω από 15 κάλυκες στο σημείο.

“Κεφάλι” της παλιάς ηγετικής ομάδας της διαβόητης “Greek Mafia” και ένας από τους τελευταίους “παλιούς” θεωρείτο ο “Θείος Τζο”, κατά κόσμον Γιάννης Σκαφτούρος, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα (25/04) έπεσε νεκρός στο πατρικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια από πυρά αγνώστων.

Ο 55χρονος, όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία συνεργών του για προστασία. Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας προκειμένου να γιορτάσει με συγγενικά του πρόσωπα, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην αυλή του σπιτιού του Σκαφτούρου όπου μαζί του βρίσκονταν περίπου 10 άτομα καθώς είχαν γιορτή, ενώ από την ένοπλη επίθεση των εκτελεστών που μάλλον επέβαιναν σε μηχανή, τραυματίστηκαν και δύο ακόμη άτομα.

Πρόκειται για την κόρη του θύματος ηλικίας 22 ετών και τον συμπέθερό του, 45 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστές πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Το όνομά του “Θείου Τζο” είχε φιγουράρει σε όλες τις μεγάλες δικογραφίες της εγχώριας μαφίας, ενώ είχε κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην περίφημη υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Με το βιογραφικό του να είναι ιδιαίτερα “βαρύ” και να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διασυνδέσεις με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα “σπάσει” και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Ο ίδιος πριν τέσσερα χρόνια, τον Ιούνιο του 2018, είχε πέσει ξανά θύμα απόπειρας δολοφονίας από επίθεση με μαχαίρια που δέχτηκε, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αλβανικής καταγωγής δράστες φέρεται τότε να τον είχαν μαχαιρώσει στο πόδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα