Ηλικιωμένος με αμύθητη περιουσία εξαπατήθηκε από λογιστή, δικηγόρο, συμβολαιογράφο και υπηρέτρια

Ηλικιωμένος με αμύθητη περιουσία εξαπατήθηκε από λογιστή, δικηγόρο, συμβολαιογράφο και υπηρέτρια

Όλοι μαζί ήθελαν να βάλουν χέρι στην περιουσία του πριν έρθει η ώρα του Δημοσίου, τους αντιλήφθηκε όμως η Τράπεζα

Μία απίστευτη απάτη έστησαν σε βάρος ενός 85χρονου με αμύθητη περιουσία και γεροντική άνοια, ο λογιστής του, ο δικηγόρος του, μία συμβολαιογράφος και η υπηρέτριά του!

Ο υπερήλικας, που υπήρξε εργολάβος-κατασκευαστής, είχε μία τεράστια περιουσία που αποτελούνταν από 1.000.000. ευρώ σε μετρητά, σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και τίτλους ιδιοκτησίας σε... 30 ακίνητα!

Γυναίκα και παιδιά δεν είχε παρά μόνο κάτι ανίψια με τα οποία όμως ούτε είχε επαφές ούτε και εκείνοι μαζί του. Έτσι λοιπόν, ο λογιστής που ήταν ο “εγκέφαλος” της απάτης, σκέφτηκε ότι όταν θα πέθαινε ο ηλικιωμένος όλη αυτή η αμύθητη περιουσία θα περνούσε στην κυριότητα του Δημοσίου και σκέφτηκε πως αυτό θα ήταν μάλλον... κρίμα!

Μαζί με τον δικηγόρο του ηλικιωμένου, μία συμβολαιογράφο και την Ουκρανή υπηρέτριά του, λοιπόν, ο λογιστής έβαλε μπροστά το κόλπο, δεν υπολόγιζαν όμως πως θα γίνονταν αντιληπτοί από την Τράπεζα που γνώριζε για την γεροντική άνοια του πελάτη της, καθώς όποτε πήγαινε εκεί άκουγαν τις ασυναρτησίες του και ο διευθυντής είχε ειδοποιήσει να ενημερώνεται όποτε κάτι έχει να κάνει με εκείνον, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει εγκαίρως την Ασφάλεια.

Ενδεικτικό της κατάστασής του υπερήλικα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός, ότι όταν του πήρε κατάθεση αξιωματικός της Ασφάλειας τον ρώτησε την ηλικία του και εκείνος απάντησε... “19”!

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη πρώτα από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, ο 59χρονος λογιστής του ηλικιωμένου για απόπειρα απάτης κατ' εξακολούθηση και πλαστογραφία.

“Συγκατηγορούμενοι, για την ίδια υπόθεση, είναι πέντε επιπλέον άτομα, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες (άνδρας 48 ετών και ένας ακόμη αγνώστου ηλικίας και δύο γυναίκες ηλικίας 67 και 50 ετών) και μία 55χρονη Ουκρανή, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, ο 59χρονος συνελήφθη εντός Τραπεζικού Υποκαταστήματος, κατά τη στιγμή που παραλάμβανε επιταγή ύψους 10.000 ευρώ και για την οποία είχε προσκομίσει πλαστή εξουσιοδότηση, στην οποία φέρεται δήθεν να τον εξουσιοδοτεί 85χρονος, προκειμένου να παραλάβει το παραπάνω χρηματικό ποσό για έξοδα νοσηλείας.

Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων διαπιστώθηκε ότι ο 85χρονος είναι άτομο στερούμενο δικαιοπρακτικής ικανότητας, λόγω προβλημάτων υγείας, που διαθέτει τραπεζικές καταθέσεις μεγάλου ύψους καθώς και πλήθος ακινήτων στην ιδιοκτησία του. Την πλήρη οικονομική κατάσταση του ηλικιωμένου γνώριζε ο συλληφθείς ως λογιστής του.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε επιπλέον ότι η 67χρονη είχε συντάξει ως συμβολαιογράφος ειδικό ανέκκλητο πληρεξούσιο, με το οποίο ο ηλικιωμένος εξουσιοδοτεί τον 48χρονο συνεργό τους, ως δικηγόρο του, προκειμένου να προβεί στην αγορά ακινήτου στην Πετρούπολη, ιδιοκτησίας της 50χρονης, αντί του ποσού των 360.000 ευρώ!

Σε όλες τις προαναφερόμενες πράξεις συνόδευε τον ηλικιωμένο η 55χρονη Ουκρανή, που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός του. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων επ' ονόματι του συλληφθέντα και του ηλικιωμένου, ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και μία εικόνα που εμπίπτει στο Νόμο περί αρχαιοτήτων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή”.

SHARE: