Ηλιούπολη: Tα θύματα του “δράκου” προπονητή συναντήθηκαν μετά από χρόνια και στράφηκαν εναντίον του

Ηλιούπολη: Tα θύματα του “δράκου” προπονητή συναντήθηκαν μετά από χρόνια και στράφηκαν εναντίον του
INTIME

Η υπόθεση άρχισε να έρχεται στο φως όταν μετά από χρόνια - κι όταν πλέον είχαν ενηλικιωθεί - τρία από τα θύματά του συναντήθηκαν και διαπίστωσαν πως όλες τους είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον 44χρονο προπονητή.

Βέβαιες είναι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές πως ο «δράκος» προπονητής του Tae Kwon Do, στην Ηλιούπολη, έχει βιάσει και άλλες κοπέλες όταν ήταν ανήλικες αθλήτριές του και θεωρούν θέμα χρόνου να βγουν όλα στην επιφάνεια, ειδικά μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και της φωτογραφίας του που αναμένεται η εισαγγελική διάταξη για να συμβεί και αυτό.

Μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί πέντε θύματα ηλικίας σήμερα 19-27 ετών, που όταν ήταν ανήλικες από 12-16 ετών και στο χρονικό διάστημα από το 2009-2020, είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον 44χρονο και μάλιστα με εξαιρετικά βάναυσο και επώδυνο τρόπο όπως περιγράφουν στις μαρτυρίες τους.

Το ραντεβού που άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη της φρίκης

Όλα ξεκίνησαν να βγαίνουν στο φως, όταν μετά από χρόνια και ενώ οι κοπέλες αυτές ντρέπονταν για ό,τι τους είχε συμβεί και κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό αυτό που είχαν βιώσει από έναν κατά τα άλλα άνθρωπο εμπιστοσύνης τους, άρχισαν να συναντιούνται και να εξιστορεί η μία στην άλλη τι είχε βιώσει στα χέρια του.

Αρχικά ήταν τρεις κοπέλες που διαπίστωσαν η μία για την άλλη ότι είχαν πέσει θύματα βιασμού από τον ίδιο άνθρωπο και αποφάσισαν ως ενήλικες πλέον να στραφούν ποινικά εναντίον του. Βρήκαν έναν δικηγόρο και από κοινού οι τρεις πρώην αθλήτριες υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του στην εισαγγελία.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και από την έρευνα και τις καταθέσεις των κοριτσιών οι Αρχές κατέληξαν σε ακόμη δύο κορίτσια που ταυτοποιήθηκαν ως θύματά του.

Θεωρείται βέβαιο όμως ότι τώρα που οι γονείς ενημερώθηκαν για όσα συνέβαιναν στον συγκεκριμένο γυμναστικό σύλλογο πως θα μιλήσουν με τα παιδιά τους και θα προσπαθήσουν να μάθουν, όπως και μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του που αναμένεται, ότι θα προκύψουν και άλλες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά “δράκου” στη δράση του προπονητή

Άλλωστε ο δράστης ακολουθούσε συγκεκριμένο μοτίβο στις ενέργειές του και σειριακή δράση που παραπέμπει στα χαρακτηριστικά «δράκου». Αρχικά είχε διαμορφώσει τον ημιώροφο χώρο των αποδυτηρίων σε δωμάτιο και στον χώρο αυτό πραγματοποιούσε τις επιθέσεις του είτε στο σπίτι του.

Για να το καταφέρει αυτό πρώτα επένδυε στην προσέγγιση των οικογενειών των θυμάτων, προσποιούμενος τον οικογενειάρχη δάσκαλο που και εκείνος είχε ένα ανήλικο αγοράκι, χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν ότι είχε απασχολήσει για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του και ότι γενικά είχε εκρηκτικό και βίαιο χαρακτήρα.

Εντόπισε περιπτώσεις κοριτσιών που είτε προέρχονταν από προβληματικά περιβάλλοντα είτε προσέγγιζε τις οικογένειες και βρισκόταν μαζί τους και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους. Στη συνέχεια εκθείαζε τις ικανότητες των θυμάτων του στις προπονήσεις και τις έπειθε να κάνουν και ατομικές προπονήσεις μαζί του και να γίνουν ακόμη καλύτερες στο άθλημα.

Αυτό ήταν το τελικό στάδιο πριν την επίθεση που θα πραγματοποιούσε σε βάρος τους και μάλιστα όταν τις οδηγούσε στον προσωπικό του χώρο της βίαζε εξαιρετικά βάναυσα. Από εκεί και μετά ξεκινούσε ο εφιάλτης των κοριτσιών αφού σε όλες τις περιπτώσεις οι βιασμοί ήταν κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα, για να μπορέσει να φτάσει στο σημείο αυτό συνήθιζε και να πηγαινοφέρνει τα θύματά του με τη μηχανή του στα σπίτια τους ώστε να δείξει και προς τις οικογένειές τους ότι δήθεν ενδιαφερόταν για την ασφάλεια των παιδιών.

Για να εξασφαλίσει την σιωπή των θυμάτων του στη συνέχεια τις έπειθε πως αν πουν το παραμικρό θα αυτοκτονήσει.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, απ’ όπου εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και στα οχήματα του συλληφθέντα καθώς και σε χώρο της σχολής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablet, τρία laptop, σκληρός δίσκος και κάρτα μνήμης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα