Ίος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια

Ίος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φώκια

Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν θηλυκή φώκια στην Ίο.

Χθες το πρωί βρέθηκε νεκρή μια φώκια στην παραλία της Αγίας Θεοδότης Ιού. Αν και στην αρχή έγινε γνωστό πως επρόκειτο για την αρσενική φώκια με το όνομα Θεοδόσης, η οποία είναι η μασκότ του νησιού, ωστόσο διευκρινίστηκε πως η φώκια ήταν γένους θηλυκού.

Αυτό βέβαια δεν μειώνει την τραγικότητα του συγκεκριμένου περιστατικού.

Η MOm με ανάρτησή της στο facebook διευκρίνισε τα εξής:

“Πυροβολημένη βρέθηκε χθες το πρωί μια φώκια στην παραλία της Αγίας Θεοδότης της Ίου όπου τα τελευταία 2 χρόνια σύχναζε ο Θεοδόσης – μια αγαπημένη σε όλους μας νεαρή αρσενική φώκια και μασκότ του νησιού. Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι ΔΕΝ ήταν ο Θεοδόσης αφού πρόκειται για ένα θηλυκό ζώο. Αυτό βέβαια δεν μειώνει την τραγικότητα του συγκεκριμένου περιστατικού. Το ζώο αυτό εκτελέστηκε με πυροβόλο όπλο πιθανότατα καθώς ξεκουράζονταν στην παραλία. Φέρει διαμπερές τραύμα στο λαιμό ενώ στην κοιλιά της φαίνονται παλιά σημάδια από σκάγια. Η θανάτωση Μεσογειακής φώκιας αποτελεί ποινικό αδίκημα, γι αυτό και παρακαλούμε όποιον γνωρίζει τον υπεύθυνο της δολοφονίας αυτής να επικοινωνήσει άμεσα με το λιμεναρχείο της περιοχής”

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν από μερικές εβδομάδες σε άλλη παραλία του νησιού (Μυλοπόταμο) νεαροί μαθητές είχαν βρει νεκρό νεαρό δελφίνι και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία θανάτου ήταν και πάλι σφαίρα, ενώ τους τελευταίους δύο μήνες έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές, αποκεφαλισμένες, θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου, όπως έκανε γνωστό ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα