Ισόβια για τον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ισόβια για τον δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον Γεωργιανό, Δαυίδ Μουρτινέλι για την δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του Γεωργιανού, Δαυίδ Μουρτινέλι, με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία με 21 μαχαιριές του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου στις 3 Ιουνίου 2008 μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Κατόπιν αυτού, η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου για τον Δαυίδ Μουρτινέλι, καθίσταται οριστική και αμετάκλητη.

Το Κακουργιοδικείο έχει κρίνει ένοχο με πλειοψηφία 6-1, τον Δαυίδ Μουρτινέλι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δεχόμενοι ότι την τέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ καταδίκασε επιπλέον τον Γεωργιανό σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για κλοπή, ενώ έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα αδικήματα της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση για τον Γεωργιανό έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Η δολοφονία

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος στις 4 Ιουνίου από την 30χρονη Αλβανή οικιακή βοηθό στην οποία είχε τηλεφωνήσει το προηγούμενο βράδυ, λέγοντάς της να πάει στο σπίτι του στην οδό Μετεώρων 14 στο Παγκράτι για να καθαρίσει.

Η γυναίκα άνοιξε κανονικά με το κλειδί της και βρήκε τον ηθοποιό πεσμένο στο δάπεδο του σαλονιού, στον πέμπτο όροφο, μέσα σε μία λίμνη αίματος. Έντρομη, κατέβηκε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου πήγε σε διπλανό κομμωτήριο και από εκεί ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Όπως διαπίστωσε αργότερα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, ο θάνατος του 56χρονου ηθοποιού επήλθε γύρω στα μεσάνυχτα.

Ο δράστης, τού κατάφερε αρχικά μία μαχαιριά στο νεφρό από πίσω και πιθανότατα την ώρα που γύρισε του κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα στον θώρακα, ενώ το πιο βαθύ τραύμα υπάρχει στο λαιμό.

Στη συνέχεια, ο δράστης ερεύνησε το σπίτι, το οποίο βρέθηκε αναστατωμένο, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί αν κίνητρό του ήταν η ληστεία ή έψαχνε να βρει τα κλειδιά του διαμερίσματος επειδή ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε κλειδώσει την πόρτα από μέσα.

Ο δράστης βρήκε τα κλειδιά, αλλά στην προσπάθειά του να ανοίξει την πόρτα, έσπασε το κλειδί στην κλειδαριά και αναγκάστηκε να την παραβιάσει από μέσα για να φύγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανοίγει και πάλι η υπόθεση

SHARE:

24Media Network