Ισόβια στον 50χρονο που σκότωσε τον πρώην εργοδότη του

Ισόβια στον 50χρονο που σκότωσε τον πρώην εργοδότη του

Με ισόβια κάθειρξη τιμώρησε το εφετείο στη Θεσσαλονίκη 50χρονο ο οποίος μαζί με τους δυο γιους του δολοφόνησαν με ιδιαίτερα άγριο τρόπο πρώην εργοδότη τους. Βαριές ποινές και για τα παιδιά του

Το μικτό ορκωτό εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε την ισόβια ποινή, καθώς και επιπλέον κάθειρξη 22 ετών, σε 50χρονο ο οποίος δολοφόνησε άγρια πρώην εργοδότη του. 

Στους γιους του, 26 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συμμετείχαν στη δολοφονία, το δικαστήριο επέβαλε ποινές κάθειρξης 18,5 και 18 ετών, αντίστοιχα.

Το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το 31 ετών θύμα ήταν μέτοχος σε εταιρεία παροχής οδικής βοήθειας, όπου εργάζονταν ο 50χρονος κι ένας εκ των γιων του. Το κίνητρο της δολοφονίας, όπως ομολόγησε ο 50χρονος βασικός κατηγορούμενος, ήταν η απόλυσή τους από την επιχείρηση και κάποιες οικονομικές διαφορές, της τάξης των 3.500 ευρώ, που είχε o ίδιος με το θύμα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι είχαν στήσει ενέδρα στον άτυχο άνδρα, σε περιοχή του Ωραιοκάστρου, όπου, φορώντας κουκούλες, τον επιτέθηκαν με σιδηρολοστούς, ενώ επιχείρησαν να ρίξουν διαλυτικό υγρό στο πρόσωπό του. Το θύμα προέβαλλε σθεναρή αντίσταση και τελικά οι κατηγορούμενοι με περιπετειώδη τρόπο τον μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε εγκαταλελειμμένη οικοδομή, στην περιοχή του Ελευθερίου-Κορδελιού, όπου αφού αποπειράθηκαν να τον κάψουν με βενζίνη, τελικώς ο 50χρονος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε με αυτοσχέδιο όπλο.

Εντύπωση προκάλεσε η ωμότητα με την οποία περιέγραψε το φονικό ο βασικός κατηγορούμενος.

"Αισθανόμουν μίσος γι' αυτόν. Ήθελα τα χρήματά μου", είπε, χωρίς κανένα ίχνος μεταμέλειας. Από την άλλη, τα δύο παιδιά του, στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ισχυρίστηκαν ότι εκτελούσαν τις εντολές του πατέρα τους.

Το δικαστήριο διατήρησε την πρωτόδικη ποινή για το βασικό κατηγορούμενο, ενώ μείωσε τις ποινές των δύο νεαρών από κάθειρξη 23 και 22 ετών, αντιστοίχως, σε κάθειρξη 18,5 και 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network