Καλαμάτα: Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Σγούρου-Κομμάτη

Αυτοκίνητο της υπηρεσίας Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρει τους κατηγορούμενους στο Εφετείο για τη δίκη για τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. Το Πεντεμελές Εφετείο της Αθήνας που δίκασε επί τρία χρόνια σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση με τις προμήθειες σε εξοπλιστικά προγράμματα επέβαλε κάθειρξη 19 ετών χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Ακη Τσοχατζόπουλο και την λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ενώ για τους υπόλοιπους 14 κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου η ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.
(EUROKINISSI/ΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Αυτοκίνητο της υπηρεσίας Μεταγωγών της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρει τους κατηγορούμενους στο Εφετείο για τη δίκη για τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017. Το Πεντεμελές Εφετείο της Αθήνας που δίκασε επί τρία χρόνια σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση με τις προμήθειες σε εξοπλιστικά προγράμματα επέβαλε κάθειρξη 19 ετών χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο. Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Ακη Τσοχατζόπουλο και την λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ενώ για τους υπόλοιπους 14 κατηγορούμενους, κατά περίπτωση, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου η ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. (EUROKINISSI/ΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με το άκουσμα της απόφασης για αναβολή οι συγγενείς των θυμάτων άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από την αίθουσα

Για χθες ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό των δύο 20χρονων για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.

Η υπόθεση θα εκδικαζόταν βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν.

Στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Με την έφεσή του ο Εισαγγελέας είχε εισφέρει στην υπόθεση νέα στοιχεία.

Η εκδίκαση ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ενώ όποιος επιχειρούσε να μπει στην αίθουσα του Εφετείου ελεγχόταν εξονυχιστικά από αστυνομικούς.
Τελικά όταν οι κατηγορούμενοι έφτασαν στην αίθουσα η πλευρά αυτών ζήτησε και έλαβε αναβολή, αφού δεν παρέστησαν στο Δικαστήριο οι συνήγοροί τους, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Ράλλης.

Μόλις η Έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τον Οκτώβριο του 2018, συγγενείς του Σγούρου άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από την αίθουσα.

Πηγή: Tharrosnews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network