Καταδίκη για πρωταγωνιστές της Energa - Hellaspower

Στιγμιότυπα από τον Άρειο Πάγο
Στιγμιότυπα από τον Άρειο Πάγο EUROKINISSI

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε επί της ενοχής. Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών

Ενοχή για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Energa – HellasPower αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Αθήνας για αδικήματα που επιφέρουν βαριές ποινές.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κήρυξε ενόχους τους Νικ. Δεκόλη και Άρη Φλώρο για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια σε αυτή και τους Αχ. Φλώρο και Στεφ. Σαφιάκα για άμεση συνέργεια.

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε μεταξύ άλλων, ο Άρης Φλώρος, ενώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν οι Αρης Φλώρος Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης. Οκτώ από τους 19 κατηγορούμενους απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος της επιστροφής 83 εκατ. Ευρώ απο τους κατηγορούμενους. Ήδη η εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την απόρριψη του αιτήματος αναφορικά με το σκέλος της υπεξαίρεσης ως νόμου αβάσιμο ενώ ζήτησε να εφαρμοστεί μόνο για την πράξη της λαθρεμπορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Energa
SHARE:

24Media Network