“Καθαρά” τα πιστόλια των συλληφθέντων για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

“Καθαρά” τα πιστόλια των συλληφθέντων για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ Eurokinissi

Η βαλλιστική έδειξε πως τα δύο όπλα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Η ανάλυση των υπόλοιπων πειστηρίων που κατασχέθηκαν στις κατ’ οίκον έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται.

«Καθαρά» τα όπλα που χρησιμοποίησαν στην ληστεία του ΑΧΕΠΑ ο Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης. Από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι τα δύο πιστόλια, που κατασχέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στην κατοχή των συλληφθέντων μετά τη ληστεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται πως από τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε επίσης πλήθος πειστηρίων, ανάμεσά τους πολλά ψηφιακά πειστήρια.

Αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπουφάν με την ένδειξη «POLICE», μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM , 4 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (λαπτοπ), πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (φορητές συσκευές αποθήκευσης, ψηφιακών δεδομένων USB , κάρτες μνήμης, σκληροί δίσκοι).

Επιπλέον, κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν στην κατοχή τους τα δύο πιστόλια που προαναφέρθηκαν, έτοιμα προς χρήση (με σφαίρα στη θαλάμη) και δυο «κασετίνες» με χρήματα, προερχόμενα από τη ληστεία.

Το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας είναι ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν σε ιδίου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω ανάλυση, μήπως προκύψουν από αυτά περισσότερα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες των Αρχών, ώστε να μάθουν τα σχέδια που είχαν οι συλληφθέντες και αν ετοίμαζαν τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτή είναι μία χρονοβόρα διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάλυση σε όλα τα πειστήρια και μέχρι τότε οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες αφορούν μόνο το ποινικό σκέλος της ληστείας. Οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα