Κέρκυρα: Σάλος με τον κατά συρροή βιαστή που αποφυλακίστηκε 43 χρόνια νωρίτερα

Κέρκυρα: Σάλος με τον κατά συρροή βιαστή που αποφυλακίστηκε 43 χρόνια νωρίτερα
corfutvnews.gr

Ο κατά συρροή βιαστής γνωστός και ως "τέρας του Κάβου" που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για 52 έτη το 2012, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από μόλις 9 χρόνια φυλακής.

Ένας κατά συρροή βιαστής που δρούσε στην Κέρκυρα και που είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες από τη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες είχε παρασύρει με την απειλή μαχαιριού σε δάσους όπου τις βίασε, αφέθηκε ελεύθερος 43 χρόνια νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν.

Ο άνδρας γνωστός και με το παρατσούκλι “Τέρας του Κάβου”, εντοπίστηκε σε ένα μπαρ παρά το γεγονός ότι το 2012 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 52 ετών, που θεωρείται η μεγαλύτερη ποινή για υπόθεση βιασμού στην Ελλάδα.

Η αποφυλάκιση του 52χρονου κατά συρροή βιαστή τουριστριών έχει προκαλέσει την ίδια ώρα σωρεία αντιδράσεων στη Βρετάνια. Η αρχή έγινε με δημοσίευμα της The Sun, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα βρετανικά μέσα που αναφέρθηκαν στην περίπτωσή του.

«Έχω γνωρίσει ένα κορίτσι τώρα και είναι η μόνη που με ενδιαφέρει», λέει ο ίδιος και τονίζει πως λυπάται πολύ για όσα έκανε στο παρελθόν ενώ προσθέτει πως θα έκανε τα πάντα για να το άλλαζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα, αλλά και της απαγόρευσης εξόδου από την Κέρκυρα.

Ο άνδρας φέρεται μάλιστα να είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών -από το 1997 μέχρι το 2005- αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις.

Μαρτυρίες θυμάτων

Οι καταθέσεις των γυναικών-θυμάτων στο δικαστήριο είχαν σοκάρει. “Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε 6 φορές. Μου έλεγε με σπαστά Αγγλικά ότι δεν είναι κάτι τόσο φοβερό, ότι δεν ήταν κακός άνθρωπος και ότι αν δεν αντισταθώ θα είναι καλύτερα”.

“Φοβόμουν ότι θα με σκότωνε για να εξαφανίσει τα πειστήρια”.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι βίαζε γυναίκες επειδή καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός, επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει για να καλύψει τις ανάγκες του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα