Κινέζοι “έσπρωχναν” στην κυκλοφορία άριστης ποιότητας κάλπικα νομίσματα των 2 ευρώ

Κινέζοι “έσπρωχναν” στην κυκλοφορία άριστης ποιότητας κάλπικα νομίσματα των 2 ευρώ
Ελληνική Αστυνομία

Η κυκλοφορία τους στην αγορά γινόταν μέσω καταστημάτων κινέζικων ειδών που διατηρούσαν τα μέλη της σπείρας-Τα κάλπικα νομίσματα τα προμηθεύονται απευθείας από την Κίνα και χρειάστηκαν εξειδικευμένες αναλύσεις για να αποκαλυφθεί η απάτη

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας εγκληματική οργάνωση, η οποία έθετε σε κυκλοφορία κίβδηλα νομίσματα των δύο ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν έξι Κινέζοι (τρεις άντρες και τρεις γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση, έθετε σε κυκλοφορία τα νομίσματα, μέσω πέντε καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης, κινέζικων ειδών, ιδιοκτησίας μελών της, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε οικία, 5 καταστήματα, 2 αποθηκευτικούς χώρους και 2 αυτοκίνητα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 202.825 ευρώ, 1.524 κέρματα των δύο ευρώ και αυτοκίνητο.

Τα κατασχεθέντα κέρματα προέκυψε ότι είναι αμφιβόλου γνησιότητας μετά από έλεγχο σε ειδική μηχανή επεξεργασίας κερμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Ελληνική Αστυνομία

 

Ήταν άριστα αντίγραφα

Από την προανάκριση προκύπτει ότι οι δράστες προμηθεύονταν τα πλαστά νομίσματα απευθείας από την Κίνα, είναι άριστης ποιότητας αντίγραφα και χρειάστηκε ειδική ανάλυση για να διαπιστωθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ότι ήταν κίβδηλα.

Αυτό που τράβηξε αρχικά την προσοχή των έμπειρων αστυνομικών ήταν ότι υπήρχαν ανάμεσά τους δίευρα με αναπαραστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, τα οποία ήταν ολοκαίνουργια και χωρίς καμία εμφανή φθορά, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβαίνει στην πραγματικότητα ενώ ο ήχος όταν χτυπούσαν το νόμισμα δεν ήταν ίδιος με τον ήχο που παράγει το αυθεντικό νόμισμα.

Ελληνική Αστυνομία

 

Η δραστηριότητα του κυκλώματος υπολογίζεται πως ήταν διαρκής τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο. Επιπλέον, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι, σε κατάστημα ιδιοκτησίας τους, απασχολούσαν αλλοδαπούς εργαζόμενους, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα μας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα