‘Ξεψαχνίζουν’ το διαδίκτυο για τον blogger που έβρισε τον νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη

‘Ξεψαχνίζουν’ το διαδίκτυο για τον blogger που έβρισε τον νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ (EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ) Eurokinissi

Σε ετοιμότητα οι αρχές αναζητώντας προσβλητικές αναρτήσεις σε ιστολόγια που προσβάλλουν την μνήμη του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων που προσβάλλουν την μνήμη του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Την Κυριακή, διαπιστώθηκε η ύπαρξη ιστολογίων, όπου είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη του 20χρονου, ο οποίος αγνοούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου και εντοπίστηκε, χθες, νεκρός στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδρασε άμεσα και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Οι προσβλητικές αναρτήσεις διαγράφηκαν, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Το αδίκημα είναι κατ’ έγκληση. Η αστυνομία έχει κρατήσει τις ip, αλλά για να τις αποδώσουν σε ονόματα θα πρέπει να γίνει μήνυση από τους γονείς του νεκρού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα