Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος των Αρχών και στη δομή της Χίου

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος των Αρχών και στη δομή της Χίου
Κιβωτός του Κόσμου Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Οικονομική Αστυνομία περιήλθε η πληροφορία ότι την Πέμπτη προσωπικό της δομής κατέστρεφε έγγραφα, ενημερώθηκε η τοπική Εισαγγελία και οι Αρχές πραγματοποίησαν έφοδο.

Παράλληλα με την έρευνα της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και τις σωματικές κακοποιήσεις και όχι μόνο που υποβάλλονταν παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου», «τρέχουν» και οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας αλλά και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Στην Οικονομική Αστυνομία περιήλθε πληροφορία, πως προσωπικό της δομής στη Χίο προχωρούσε σήμερα σε καταστροφή εγγράφων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η τοπική Εισαγγελία και αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν πως δεν είχαν καταστραφεί έγγραφα σημαντικά για την έρευνά τους, ενώ προχώρησαν στην κατάσχεση φακέλων και ψηφιακών πειστηρίων που πήραν μαζί τους.

Στην περίπτωση βεβαίως που διαπιστωνόταν επί τόπου ότι τυχόν είχαν καταστραφεί σημαντικά έγγραφα, τότε αυτομάτως θα είχαν προχωρήσει σε συλλήψεις στο πλαίσιο του αυτοφώρου, κάτι που δεν συνέβη.

Σημειώνεται ότι η Οικονομική Αστυνομία αναμένει την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλα τα μέλη του πρώην Δ.Σ. της ΜΚΟ, ώστε να διαπιστώσει την ροή και την χρήση του χρήματος ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα συνεργαστούν μεταξύ τους όλες οι συναρμόδιες Αρχές, καθώς γίνονται παράλληλες έρευνες από την ΑΑΔΕ και την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Φαίνεται άλλωστε πως κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης προχώρησε στο άνοιγμα τραπεζικής θυρίδας της «Κιβωτού», ακριβώς την στιγμή που «άλλαζε χέρια» το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης. Από αυτή φέρεται να αφαίρεσε μεγάλο ποσό και να εξέφρασε το ενδιαφέρον να ανοίξει θυρίδα σε άλλη τράπεζα αυτή την φορά στο όνομά της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα