Κρίσιμη μέρα για την υπόθεση του ΤΤ. Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε ο Δ. Κοντομηνάς

Κρίσιμη μέρα για την υπόθεση του ΤΤ. Απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε ο Δ. Κοντομηνάς
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς σε στιγμιότυπο απο την συνέντευξή του για την μεταβίβαση του καναλιού ALPHA,σήμερα 23 Σεπτεβρίου 2008 ( EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ) EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται απολογείται την Τρίτη ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Διαβάστε γιατί κατηγορείται

Απολογήθηκε το πρωί της Τρίτης ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, στον ανακριτή, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο

Ο κ. Κοντομηνάς, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απάτης, άμεσης συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO, αρνείται όλες τις κατηγορίες και έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις δραστηριότητές του.

“Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία.Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει”, είχε δηλώσει ο κ. Κοντομηνάς.

Την ίδια στιγμή ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος κρατείται στην Τουρκία, φέρεται να βιάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δικαστεί.

Η διαδικασία έκδοσης, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης όλα εκείνα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να μεταφραστούν στην τουρκική γλώσσα

Η εταιρεία που κόστισε 138 εκατ. ευρώ

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, παίζει η υπόθεση της Postcredit, της εταιρείας πιστωτικών καρτών που είχε δημιουργήσει η τράπεζα σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά. Η υπόθεση ξεκινά όταν το 2008 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποφασίζει να επεκταθεί στην αγορά των πιστωτικών καρτών και αποκτά την Best Line, συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά. Το τίμημα για το 50% της εταιρείας ήταν ανήλθε σε 18,9 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι οι ορκωτοί ελεγκτές την είχαν αποτιμήσει σε 2,8 εκατ. ευρώ.

Από το 14,55% στο τέλος του 2010 οι καθυστερήσεις ανήλθαν στο 26,13% του συνόλου των χορηγήσεων στις 31/05/2012. Μάλιστα, με βάση τους αρχικούς όρους, η πλευρά Κοντομηνά είχε το δικαίωμα να πουλήσει και το υπόλοιπο των 50% των μετοχών της Postcredit στο ΤΤ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία DEMCO συμφερόντων Κοντομηνά κατέφυγε σε διαιτησία η οποία με τη σειρά της αποφάνθηκε ότι η τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει μεγαλύτερο τίμημα από αυτό που επιθυμούσε για την απόκτηση των μετοχών της Postcredit που η DEMCO  έχει στην κατοχή της. Εν τέλει, σύμφωνα με την απόφαση της διατησίας το ποσό που κατέβαλε το ΤΤ ήταν 33,75 εκατ. ευρώ ενώ η ζημιά συμπεριλαμβανομένων και των επισφαλειών από τις πιστωτικές ήταν τουλάχιστον 138,75 εκατ. ευρώ.

Ο υπεράκτιος λαβύρινθος: Το δάνειο που “ταξίδεψε” στην Αγγλία

Δάνεια συνολικού ύψους 110,5 εκατ. ευρώ έδωσε το ΤΤ σε εταιρείες συμφερόντων Κοντομηνά από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2012. Σύμφωνα με το πόρισμα, πρόκειται για δύο ομολογιακά δάνεια προς την DEMCO συνολικού ύψους 46 εκατ. ευρώ, ένα ομολογιακό δάνειο 4 εκατ. ευρώ προς την Village Roadshow Operation και ένα ομολογιακό δάνειο 5 εκατ. ευρώ προς τη Village Roadshow διανομείς ταινιών.

Τα  εν λόγω δάνεια μεταφέρθηκαν στο “κακό” ΤΤ το οποίο βρίσκεται σε εκκαθάριση. Ένα δάνειο 7,5 εκαστ. ευρώ που εκταμιεύθηκε τον Αύγουστο του 2009 αποπληρώθηκε τον Μάρτιο του 2010 ενώ τέλος υπάρχει ακόμη ένα ομολογιακό δάνειο ύψους 48 εκατ. ευρώ το οποίο μεταφέρθηκε στο Νέο ΤΤ.

Ειδικότερα, το πρώτο ομολογιακό δάνειο ύψους 21 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε τον Οκτώβριο του 2008 με σκοπό την εξόφληση προηγούμενου δανείου 6,33 εκατ. ευρώ σε άλλη τράπεζα και την “εξυπηρέτηση του σκοπού της εταιρείας”. Από το δάνειο αυτό τα 14 εκατ. ευρώ μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό της DEMCO στη Millennium Bank. Από τα 14 εκατ. , αυτά , το 1,4 εκατ. ευρώ,μεταφέρθηκε σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Κοντομηνά ενώ 4.450.005 ευρώ μεταφέρθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας Sixomen την οποία ελέγχει αποκλειστικά ο κ. Κοντομηνάς.

Εν συνεχεία, λίγο αργότερα, ποσό 4.664.205  ευρώ μεταφέρεται από τον λογαριασμό της Sixomen σε προσωπικό λογαριασμό του κ.Κοντομηνά ενώ την επόμενη εργάσιμη μέρα συνολικά 4.640.000 ευρώ μεταφέρονται από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό της εταιρείας Intercapital Trust Limited. Την ίδια μέρα, το ποσό αυτό κατατέθηκε στον λογαριασμό της εταιρείας Honour International η οποία μέσω υπεράκτιων εταιρειών ανήκει στον κ. Κοντομηνάς.

Το ποσό αυτό  μαζί με επιπλέον 5.160.000 ευρώ μεταφέρονται εντέλει σε λογαριασμό της εταιρείας Honour LTD στην τράπεζα Millennium για να αποπληρώσουν υφιστάμενο δάνειο. Το δάνειο αυτό αρχικού ύψους 10,5 εκατ. ευρώ είχε εγκριθεί με σκοπό την αγορά ακινήτου στην Αγγλία το οποίο όπως αναφέρεται στο πόρισμα “αφορά σε οικία της κόρης του Δημήτρη Κοντομηνά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα