Κύπρος: Το προφίλ του serial killer και οι ανατριχιαστικοί διάλογοι του “Ορέστη” με συγγενή αγνοούμενης

Κύπρος: Το προφίλ του serial killer και οι ανατριχιαστικοί διάλογοι του “Ορέστη” με συγγενή αγνοούμενης

Μόνο φρίκη προκαλούν οι πράξεις του Ελληνοκύπριου υπαξιωματικού serial killer. Οι έρευνες στο αιματοβαμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό, οι οποίες δεν αποκλείεται να μεταφερθούν και στην Ελλάδα.

Ανατριχίλα προκαλεί σε Ελλάδα και Κύπρο η δράση του υπολοχαγού της φρίκης, που -όπως ομολόγησε- ένιωθε ηδονή όταν έπνιγε τα θύματά του. Ακόμα και οι ανακριτές πάγωσαν από τις περιγραφές του Ελληνοκύπριου υπαξιωματικού.

«Ένιωθα ωραία όταν έπνιγα τις γυναίκες», ομολόγησε κυνικά.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δολοφονίες να είναι περισσότερες από τις δύο, που έχει ομολογήσει ο 35χρονος.

Όπως αποκάλυψε στο STAR ο πρόεδρος του συνδέσμου οικιακών βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, έχουν εξαφανιστεί άλλες 22 κοπέλες τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με δημοσιογράφο του Sigma, είναι και οι 22 από τις Φιλιππίνες.

Το προφίλ του serial killer

Ο υπαξιωματικός, με το ψευδώνυμο Ορέστης, για κάποια χρόνια έμενε στην Ελλάδα, όταν φοιτούσε στη Σχολή Ευελπίδων. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο άρχισε να υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά.

Ήταν ήρεμος, γαλήνιος και χωρίς εξάρσεις. Οι συνάδελφοί του τον χαρακτηρίζουν μυστικοπαθή. Κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό την προσωπική του ζωή. Λίγοι γνώριζαν πως ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του και έχει δύο ανήλικα παιδιά.

«Οι serial killer είναι ή ψυχοπαθείς ή άτομα με αντικοινωνική ψυχοπαθητική διαταραχή προσωπικότητας. Αν σε όλα αυτά προστεθεί και μία σεξουαλική διαστροφή, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα διότι το ερωτικό ένστικτο χειροτερεύει τη βία που πηγάζει από την αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας», δηλώνει στο STAR o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας.

Με ρομποτικές κάμερες ψάχνουν τα θύματα

Στις έρευνες στο αιματοβαμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό χρησιμοποιούνται και ρομποτικές κάμερες, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει επικίνδυνα.

Άλλωστε εκείνος ομολόγησε ότι μετά την Mary Rose, το πρώτο του θύμα, δεν μπορούσε να σταματήσει. Ένιωσε ωραία, γι’ αυτό αμέσως επεδίωξε να γνωρίσει τη γυναίκα που έμελλε να είναι ο επόμενος στόχος του.

Διάλογος-σοκ στο messenger με εξαδέλφη αγνοούμενης

Το πάθος του για γυναίκες από την Ασία ήταν τέτοιο, που, λίγο μετά τη δολοφονία των δύο θυμάτων του, ο Ελληνοκύπριος λοχαγός αντάλλαξε μηνύματα με την ξαδέλφη ακόμη μίας εξαφανισμένης κοπέλας από τις Φιλιππίνες, για να τις δώσει πληροφορίες. Εκείνη, όμως, αρνήθηκε να τον συναντήσει.

ΞΑΔΕΛΦΗ: Ναι, αλλά θα πρέπει να μου πεις περί τίνος πρόκειται, για να δω αν μου λες την αλήθεια…

ΟΡΕΣΤΗΣ : Εντάξει, αλλά δεν θα πω τίποτα άλλο και αν μιλήσεις σε κάποιον θα τους μπλοκάρω όλους και θα σταματήσω να μιλάω. Πρόκειται για την….

ΞΑΔΕΛΦΗ : Ω, Θεέ μου. Μιλάς σοβαρά;

ΟΡΕΣΤΗΣ : Μόνο από κοντά. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν.

ΞΑΔΕΛΦΗ: Μπορείς να εμπιστευθείς εμένα.

ΟΡΕΣΤΗΣ: Και δεν μπορώ να εμπιστευθώ την αστυνομία, κάποιος από μέσα είναι μπλεγμένος.

Οι έρευνες επικεντρώνονται και στη λίμνη Ξυλιάτου, εκεί όπου φέρεται να πέταξε την 6χρονη κόρη του πρώτου του θύματος. Δεν αποκλείεται, όμως, έρευνες να γίνουν και στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο υπολοχαγός φαίνεται την άνοιξη του 2018 να έμεινε ένα μήνα στη χώρα μας.    

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα