Serial Killer στην Κύπρο: Ο “Ορέστης” κατονόμασε το πτώμα στην Ορούντα

Serial Killer στην Κύπρο: Ο “Ορέστης” κατονόμασε το πτώμα στην Ορούντα

Ο "Ορέστης" βρέθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου και ομολόγησε τα φρικιαστικά του εγκλήματα σε ιδιόχειρες καταθέσεις - Η Κάτχα Ανού από το Νεπάλ η γυναίκα που βρέθηκε σε λάκκο στην Ορούντα.

Ο 35χρονος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης οδηγήθηκε σήμερα εκ νέου σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ενέκρινε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου για άλλες 8 μέρες, όπως είχαν αιτηθεί οι ανακριτές της Αστυνομίας στη σημερινή δικαστική διαδικασία.

Σήμερα, αποκαλύφθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο 35χρονος – καθ’ ομολογίαν – κατά συρροήν δολοφόνος, ομολογεί τα φρικιαστικά του εγκλήματα σε ιδιόχειρες καταθέσεις.

Μάλιστα στις εν λόγω σημειώσεις του 35χρονου, που «ψάρευε» τα θύματά του με το ψευδώνυμο «Ορέστης», κατονομάζει το θύμα του το οποίο πέταξε σε λάκκο στην Ορούντα. Η άτυχη γυναίκα είναι η Κάτχα Ανού από το Νεπάλ, όπως ο ίδιος ο δολοφόνος ομολόγησε.

Λακωνική ήταν η απάντηση του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του:

«Δεν φέρω ένσταση. Συμφωνώ», είπε.

Να σημειωθεί ότι και για κατά τη σημερινή δικαστική διαδικασία, ο 35χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαιοσύνης, χωρίς την εκπροσώπηση συνηγόρου υπεράσπισης. Ο 35χρονος, την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου για το φόνο της Mary Rose, είχε εκπροσώπηθεί από δικηγόρο, ο οποίος όμως λίγες ώρες μετά αποσύρθηκε. Έκτοτε ο 35χρονος παραμένει και παρουσιάζεται ενώπιον της Δικαιοσύνης χωρίς την εκπροσώπηση δικηγόρου.

Ο Ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς επανασυνελήφθη χθες (26/4) δυνάμει δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τρεις νέες υποθέσεις φόνων εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό το φόνο.

Σε δηλώσεις του χθες το απόγευμα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι «τα αποτελέσματα της έως τώρα πορείας των ανακρίσεων και ερευνών δείχνουν ότι οδηγούμαστε προς διαλεύκανση των υποθέσεων». Ωστόσο, πρόσθεσε, «υπολείπεται ακόμα τεράστιος όγκος ανακριτικού έργου λόγω ακριβώς της πολυπλοκότητας των υποθέσεων».

Είπε επίσης ότι όσον αφορά τις εξετάσεις εκείνο το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το κάθε τι αξιολογείται πολύ προσεχτικά έχοντας υπόψη τις έρευνες και βεβαίως τις καταθέσεις και όλα όσα συμβαίνουν με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο κ. Αγγελίδης σημείωσε ακόμη ότι πολύ σύντομα η ανακριτική ομάδα θα ενισχυθεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες από το ΗΒ οι οποίοι έχουν ανακληθεί κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας μέσω της Europol και ο ρόλος τους θα είναι συμβουλευτικός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα