Λαμία: Έντεκα χρόνια φυλακή στον 40χρονο που μαχαίρωσε άγρια μια 25χρονη

Λαμία: Έντεκα χρόνια φυλακή στον 40χρονο που μαχαίρωσε άγρια μια 25χρονη
lamiareport.gr

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για την αγριότητα της επίθεσης που δέχτηκε η νεαρή κοπέλα, η οποία έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Έντεκα χρόνια ποινή κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς στον 40χρονο Λαμιώτη, που τον Σεπτέμβριο του 2018 τραυμάτισε βαρύτατα με δύο μαχαίρια μια νέα κοπέλα που βοηθούσε στο σπίτι της αδερφής του, τα ανήλικα ανίψια του.

Πρόκειται για μια υπόθεση, η αγριότητα της οποίας που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Η νεαρή τραυματίας, χρειάστηκε να παλέψει γενναία για να κρατηθεί στη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Το δικαστήριο έκρινε μειωμένη ικανότητα καταλογισμού και επέβαλλε στον δράστη την παραπάνω ποινή, θέτοντας ως υποχρεωτικό τον εγκλεισμό του τον πρώτο από τα 11 χρόνια στην ψυχιατρική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού.

«Δε μου λένε τίποτα τα χρόνια φυλακής» δήλωσε στο lamiareport.gr ο πατέρας της 26χρονης σήμερα, κοπέλας. «Είτε ήταν 10, είτε 15 ή ακόμη και ισόβια δε μου λέει κάτι. Ο Γολγοθάς της Μαρίας και της οικογένειάς μας δεν τελειώνει με μια ποινή, όποια και αν είναι αυτή. Το κορίτσι μου χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία και έχουμε μπροστά μας κι άλλα. Εδώ και 1,5 χρόνο το σπίτι μας διαλύθηκε» εξήγησε.

Ο συνήγορος του δράστη Δημήτρης Κρούπης ανέφερε από πλευράς του: «Το Δικαστήριο δέχτηκε ομόφωνα τους ισχυρισμούς μας για μειωμένο καταλογισμό κατά τη διάπραξη του αδικήματος. Αυτό είχαμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή στον τακτικό ανακριτή κι αυτό αποδείχτηκε και σήμερα κατά την ακροαματική διαδικασία και φτάσαμε σε αυτή την απόφαση».

Σημειώνεται ότι κατά της απόφασης ασκήθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου έφεση, η εκδίκαση της οποίας θα προσδιοριστεί σε μελλοντικό χρόνο στο Εφετείο Λαμίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα