Μαφία των φυλακών: Επίθεση με λάμες και απόδραση από την Ευελπίδων ετοίμαζε ο “εγκέφαλός” της

Μαφία των φυλακών: Επίθεση με λάμες και απόδραση από την Ευελπίδων ετοίμαζε ο “εγκέφαλός” της
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού Eurokinissi

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο "κοριός" της Αντιτρομοκρατικής ανάμεσα στον "εγκέφαλο" της Μαφίας των Φυλακών, την 45χρονη δικηγόρο του και τον επίσης κατηγορούμενο 65χρονο δικηγόρο.

Ακόμη ένα σχέδιο απόδρασης φαίνεται πως είχε στα σκαριά ο «εγκέφαλος» της «Μαφίας των Φυλακών» κάτι που στο παρελθόν είχε αποτραπεί με την έγκαιρη σύλληψη μέλους του κυκλώματος στην Καλλιθέα όπου είχαν εντοπιστεί μάλιστα στολές αστυνομικών, όπλα κλπ.

Αυτή την φορά η 45χρονη προφυλακισμένη δικηγόρος του με την οποία φαίνεται να είχε αναπτυχθεί και ερωτικό ειδύλλιο μεταξύ τους, έχει καταγραφεί στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, να του περιγράφει με λεπτομέρειες το που βρίσκονταν οι έξοδοι στο κτίριο των δικαστηρίων της Ευελπίδων που θα μεταφερόταν, που οδηγούσαν αυτές αλλά και πόση αστυνομική δύναμη ήταν παρούσα και σε ποια σημεία…

Σε άλλη τηλεφωνική τους επικοινωνία, της ζήτησε να προμηθευτεί στυλό και να του τα δώσει. Σε αυτά σχεδίαζε να τοποθετήσει λάμες όπως έχει καταγραφεί σε συνομιλία με άλλο μέλος του κυκλώματος με σκοπό να πραγματοποιήσει επίθεση εντός δικαστηρίων, πιθανόν σε βάρος του δικηγόρου Μάκη Βορίδη και του Αριστείδη Φλώρου, κατά τη διάρκεια της δίκης για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στις συνομιλίες με τον 65χρονο δικηγόρο προκύπτουν ξεκάθαρα οι διαρκείς οικονομικές συναλλαγές και δοσοληψίες με τον «εγκέφαλο» και οι Αρχές θεωρούν ότι ενώ αρχικά ήταν θύμα τους με την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του το 2014, στη συνέχεια ίσως σκέφτηκε να τους προσεγγίσει και να αναπτύξει σχέσεις μαζί τους, με στόχο τον εκβιασμό του Φλώρου.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για την υπόθεση δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται και είναι αρκετά να πιθανό να προκύψουν και άλλοι κατηγορούμενοι στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Αυτό όμως που επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, είναι πως μέσω αυτής της υπόθεσης έχει αποδειχτεί περίτρανα το μηδενικό επίπεδο ασφάλειας των Φυλακών και ειδικά του Κορυδαλλού και το πόσο αναγκαίο είναι να ληφθούν σοβαρά μέτρα επιτέλους από την Πολιτεία για την μετατροπή των Φυλακών σε …Φυλακές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα