Μαρτυρίες - σοκ για τον Βαγγέλη: 'Τον έκλειναν σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να τραγουδήσει σαν jukebox'

Μαρτυρίες - σοκ για τον Βαγγέλη: 'Τον έκλειναν σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να τραγουδήσει σαν jukebox'

"Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου για τον Βαγγέλη", δήλωσε ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής των Ιωαννίνων σε πρωινή συνέντευξή του. Στο φως της δημοσιότητας επιπλέον μαρτυρίες για τα προσωπικά του βασανιστήρια

"Γεγονότα που προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό σε οποιονδήποτε εχέφρονα άνθρωπο". Σε αυτή τη φράση οι συντάκτες του πορίσματος διοικητικής εξέτασης συνόψισαν το συμπέρασμά τους για όσα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε βιώσει κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων από τους συμφοιτητές του. Απειλές, ξυλοδαρμούς, πράξεις εκφοβισμού και εξευτελισμού περιέγραψαν γλαφυρά οι 17 μάρτυρες που ερωτήθηκαν σχετικά με γεγονότα τα οποία γνώριζε η διοίκηση, ενώ υπήρχε και επίσημη ενημέρωση, εφόσον τη σχολή είχε επισκεφτεί και κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο εν λόγω πόρισμα, οι ποινές που είχαν επιβληθεί στην ομάδα των "Κρητικών μαθητών", περίπου δέκα άτομα, "νταήδες" που εκφόβιζαν τους συμφοιτητές τους, αφορούσαν υλικές ζημιές σε κτιριακές υποδομές και όχι τις απειλές και τις ενέργειες βίας κατά άλλων σπουδαστών που προκαλούσαν τον φόβο.

Χθες, πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, σε έκτακτη συνεδρίασή του με θέμα το συγκεκριμένο πόρισμα, αποφάσισε την αποστολή των στοιχείων στην Εισαγγελία Ιωαννίνων και την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης. Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού μεθαύριο, θα συζητηθεί επίσης το θέμα της λειτουργίας της σχολής, ενώ ο σύλλογος καθηγητών θα αποφανθεί για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Ο Βαγγέλης - αλλά και άλλοι μαθητές - είχε πέσει συχνά θύμα εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς "εξευτελιστικής και απαράδεκτης", όπως σημειώνει μια μάρτυρας από τους "Κρητικούς".

Του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε μπάνιο, τον είχαν κλείσει μέσα σε ντουλάπα και του πετούσαν κέρματα για να "τραγουδήσει" όπως τα μηχανήματα, τον ξύρισαν παρά τη θέλησή του και τον έδεναν σε καρέκλες.

'Όπως ο ίδιος είχε πει στη μητέρα του, τον είχαν χτυπήσει και είχαν βγάλει δύο τάβλες από το κρεβάτι του, μεταξύ άλλων.

Η διεύθυνση αποδέχεται ότι συνέβαιναν περιστατικά βίας, αλλά θεωρούσε ότι αρκούσε η αλλαγή δωματίου, συγκατοίκου (σ.σ.: οι σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων μένουν σε δωμάτια εντός της σχολής) και κάποιες συστάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.

Μάρτυρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπήρξε πολιτική παρέμβαση για μείωση της ποινής για υλικές καταστροφές σε κάποιον από την "ομάδα" χωρίς να αναφέρεται το όνομα του πολιτικού, αλλά ότι κι ένας άλλος από τους Κρητικούς φέρεται να τράβηξε πιστόλι, απειλώντας ότι θα κρεμάσει έναν άλλο φοιτητή της σχολής από το παράθυρο.

Οι ίδιοι οι Κρητικοί στις μαρτυρίες τους περιγράφουν τις πράξεις τους ως "αγορίστικα παιχνίδια", που όμως παρέμεναν σε φιλικό επίπεδο.

Δείτε περισσότερα: Βίντεο: Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης λίγο πριν εξαφανιστεί

Διευθυντής Γαλακτοκομικής Σχολής: Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου για τον Βαγγέλη

"Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Με βάση τις δυνατότητες που είχα - προσωπικό και υποδομές - έκανα ό,τι ήταν δυνατόν" τόνισε στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Κώστας Μάντζαρης, αναφορικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σχολιάζοντας την απομάκρυνσή του, η οποία έγινε με απόφαση του Οργανισμού "Δήμητρα" ανέφερε: "Σεβαστή η απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα, αναμένω το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη για να δω τι ακριβώς καταλογίζεται".

Να θυμίσουμε πως στον Κώστα Μάντζαρη αποδίδονται ευθύνες για τα φαινόμενα ακραίου τραμπουκισμού προς τον αγνοούμενο, Βαγγέλη Γιακουμάκη και σήμερα Τρίτη ελέγχεται πειθαρχικά.

Προσωρινά καθήκοντα διευθυντή στη Σχολή θα ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ Κωνσταντίνος Μαλλίδης.

(Με πληροφορίες από Καθημερινή)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιακουμάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Γιακουμάκη: 'Τον τραβούσαν με ιμάντα απ' τον λαιμό'

Κρητικοί σπουδαστές για Γιακουμάκη: Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες

Έκκληση Νικολούλη: Ψάξτε γύρω από τη σχολή για τον Γιακουμάκη. Νέες μαρτυρίες για τον αγνοούμενο φοιτητή

SHARE:

24Media Network