Με έδρα κλαμπ στο Περιστέρι διακινούσαν κοκαΐνη σε Αθήνα, περιφέρεια και νησιά

Με έδρα κλαμπ στο Περιστέρι διακινούσαν κοκαΐνη σε Αθήνα, περιφέρεια και νησιά

Εκτιμάται ότι τα κέρδη της οργάνωσης από την πώληση ναρκωτικών ουσιών, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην αποθήκευση-επεξεργασία-συσκευασία και περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης στην εγχώρια αγορά.

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, 11 άτομα (δέκα Έλληνες και ένας Αλβανός), οκτώ εκ των οποίων εντάσσονται στον πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνελήφθησαν ως υπαίτιοι μη εποπτείας διακίνησης ναρκωτικών σε κλαμπ ως διευθύνοντες και υπεύθυνοι αυτού.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, εξακρίβωση στοιχείων, αστυνομικών ενεργειών επιτήρησης και ειδικών ανακριτικών ενεργειών, εξακρίβωσε οικίες και χώρους απόκρυψης ναρκωτικών, ενώ πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των προαναφερόμενων και ο ρόλος καθενός στις πράξεις διακίνησης ναρκωτικών.

Επιπλέον αποκαλύφθηκε ο αρχηγικός ρόλος ενός 35χρονου Αλβανού, έγκλειστου καταστήματος κράτησης, που κατεύθυνε τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος είχε συλληφθεί πριν έναν μήνα, σε γενόμενο έλεγχο στο λιμάνι του Πειραιά με ποσότητα κοκαΐνης προοριζόμενη για την Πάτμο.

Επιπρόσθετα αναδείχθηκαν οι ρόλοι και τα καθήκοντα των υπόλοιπων μελών, από την αποθήκευση των ναρκωτικών έως τη νόθευση-επεξεργασία, την περαιτέρω διοχέτευση στην παράνομη αγορά, αλλά και την εποπτεία εκ μέρους τους για την αποτροπή αστυνομικού ελέγχου και τη σύλληψη τους.

Επίσης διαπιστώθηκε η εκ μέρους του 48χρονου και της 35χρονης, διακίνηση ναρκωτικών σε κλαμπ στο Περιστέρι, όπου εργάζονταν και το οποίο χρησιμοποιείτο ως ορμητήριο της παράνομης δράσης τους κατά τις νυχτερινές ιδίως ώρες.

Επίσης προέκυψε η πολυσχιδής δράση τους και πέραν των ορίων της Αττικής με τη μεταφορά και αποστολή ποσοτήτων ναρκωτικών δια της αποστολής δεμάτων και στην επαρχία άλλα και την νησιωτική Ελλάδα (Ανδραβίδα, Κοζάνη, Πάτμο, Ζάκυνθο κ.α.).

Εκτιμάται ότι τα κέρδη της οργάνωσης από την πώληση ναρκωτικών ουσιών, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους 1.615,3 γραμμαρίων, 9 ναρκωτικά δισκία, λευκή σκόνη συνολικού μικτού βάρους 750 γραμμαρίων, κατάλληλη για την νόθευση της κοκαΐνης, 59.095 ευρώ, 30.000 LEK Αλβανίας, δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρείς ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία συσκευή εκκένωσης ηλεκτρισμού (TAZER), 6 πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, 18 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τρία βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζών, δύο κάρτες ανάληψης χρημάτων διαφόρων τραπεζών, ένα τετράδιο και διάφορα χαρτιά με ιδιόχειρες σημειώσεις όπου αναγράφονται χρηματικά ποσά και ονόματα από αγοραπωλησίες ναρκωτικών, καθώς επίσης, πλήθος νάιλον συσκευασιών ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network