Με πάρτι στον Κορυδαλλό γιόρτασαν οι Πυρήνες την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού

default image

Το πάρτι των Πυρήνων έγινε στις 7 Ιανουαρίου στο διάδρομος της Α΄Πτέρυγας

Με φαγητό, ποτά και επαναστατικά τραγούδια  και συνθήματα γιόρτασαν οι οι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή, στην οργάνωση πυρήνες της φωτιάς, την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.   

Όπως αποκαλύπτει το ” Έθνος της Κυριακής“, το τρικούβερτο γλέντι στήθηκε στην Α’ πτέρυγα του Κορυδαλλού, την ημέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του “Μανώλη” της 17 Νοέμβρη.

Αν και με πλαστικά σερβίτσια και πιάτα, τα τραπέζια στήθηκαν στο διάδρομο της Α΄Πτέρυγας και προσκεκλημένοι ήταν τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της φωτιάς, αλλά και ποινικοί κρατούμενοι που είναι θετικά διακείμενοι στις απόψεις και τις συμπεριφορές τους.

Το μενού συμπεριλάμβανε φαγητό άφθονο ποτό, αλλά και επαναστατικά τραγούδια και συνθήματα άντιεξουσιαστικά και τσιτάτα.

Πηγές μέσα από τη φυλακή, εξέφρασαν στην εφημερίδα την απορία που προκάλεσαν τα τραγούδια και οι … γέλωτες που ερχόταν από την Α΄Πτέρυγα, στις 7 Ιανουαρίου.

Οι κρατούμενοι που δεν είχαν οπτική επαφή με το συγκεκριμένο διάδρομο αναρωτιόνταν ποιοι και γιατί γλεντούσαν, υποθέτοντας αρχικά ότι επρόκειτο για ονομαστική εορτή. Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε ότι ήταν το γλέντι των “Πυρήνων” για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με του αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο “Έθνος της Κυριακής”, οι ευχές που κυριάρχησαν ήταν: “Στην υγειά του αντάρτικου” και “Χριστόδουλε ζεις , εσύ μας οδηγείς” . Μάλλον κοινότυπες και μηδαμινής ευρηματικότητας θα σχολιάζαμε.

Οι σωφρονιστικοί μάλιστα καταγγέλλουν, ότι παρά τους ελέγχους, οι περισσότεροι κρατούμενοι στην Α΄πτέρυγα διαθέτουν κινητά τηλέφωνα.

Την περασμένη Πέμπτη, απομακρύνθηκε από τη θέση της διευθύντριας των φυλάκων Κορυδαλλού, η Μαρία Στέφη, που πλήρωσε το μάρμαρο για τη χορήγηση 7 αδειών στο Χριστόδουλο Ξηρό.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο εισόδου εξόδου των φυλακών που βρίσκεται στη διάθεση του Εισαγγελέα, από 17 έως 31 Δεκεμβρίου, ο Χριστόδουλος Ξηρός επισκέφθηκε του “Πυρήνες” 10 φορές. Ενώ στο περίφημο ρεβεγιόν των Πυρήνων παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2014, ο Χριστόδουλος Ξηρός, γράφεται ότι βρίσκεται δικαιολογημένα στην Α΄Πτέρυγα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα