Με βίαιο παρελθόν εις βάρος αλλοδαπού ο ένας εμπλεκόμενος στο περιστατικό της Μανωλάδας

Με βίαιο παρελθόν εις βάρος αλλοδαπού ο ένας εμπλεκόμενος στο περιστατικό της Μανωλάδας
Τραυματίες εργάτες στο Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχονται τις πρώτες βοήθειες μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 200 αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που απασχολούνται σε γεωργική επιχείρηση Έλληνα στην περιοχή, συνεπλάκησαν με τρεις Έλληνες, εκπροσώπους του εργοδότη, ενώ ζητούσαν δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Ένας από τους τρεις έλληνες επιστάτες, πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραματιστούν 28 αλλοδαποί.(EUROKINISSI) Eurokinissi

Ενώ η Αστυνομία προαναγγέλλει εκστρατεία κατά της ανασφάλιστης εργασίας, γίνεται γνωστό πως ένας εκ των εμπλεκομένων έχει λάβει μέρος στο παρελθόν σε βίαιο περιστατικό πάλι κατά αλλοδαπού

Ο ένας εκ των ανδρών που έχουν εξαφανιστεί μέχρι στιγμής, μετά την επίθεση στη Μανωλάδα, έχει και στο παρελθόν εμπλακεί σε ανάλογο περιστατικό με μετανάστες εργάτες.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, από την ενημέρωση της Αστυνομίας, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Όσο για τους τρεις επιστάτες, 39, 27 και 21 ετών αντίστοιχα, αναζητούνται.

Όμως, σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά, ένας εξ αυτών έχει παρελθόν με παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Αύγουστο, ο 27χρονος μαζί με έναν ακόμη Έλληνα, ο οποίος δεν συμμετείχε στα τελευταία επεισόδια, είχε διαπληκτιστεί και πάλι με αλλοδαπούς εργάτες γιατί δεν τους πλήρωναν. Όταν Αιγύπτιος εργάτης προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο με το οποίο επιχείρησαν να φύγουν, οι δύο Έλληνες έκλεισαν το παράθυρο πιάνοντας το χέρι του μετανάστη και τον έσυραν για αρκετή απόσταση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα